Keyvan Pishbin (29) uit Aken doodgeschoten

  • Hoensbroek

Op zondag 2 mei 2021 werd de 29-jarige Keyvan Pishbin, uit Aken in Duitsland, op een afrit in Hoensbroek doodgeschoten. De politie heeft een aantal aanhoudingen kunnen verrichten, zelfs begin 2023 nog, maar vermoedt dat nog steeds betrokken verdachten vrij rondlopen.

Gedurende het onderzoek heeft de politie al grote delen van het verhaal duidelijk weten te krijgen. De belangrijke vraag wie de schutter was, is echter tot nog toe niet beantwoord.

Update

In de week na de uitzending van 7 februari heeft de politie in dit onderzoek vier aanhoudingen kunnen verrichten. De betreffende verdachten zijn twee mannen (21 en 30 jaar oud) uit Heerlen, een 24-jarige man uit Nuth en een man van 37 uit Landgraaf. Daarnaast lijkt er meer duidelijk te zijn geworden over de rolverdeling tussen de verschillende verdachten.

Op 31 januari werden in België al twee Heerlense mannen aangehouden, van 27 en 25 jaar oud, die naar verwachting spoedig naar Nederland worden overgebracht.

Ontmoeting in Breda

Keyvan Pishbin had vermoedelijk een verleden in de drugshandel. Niet alleen had zijn noodlottige einde daar mogelijk mee te maken, het zou ook de reden kunnen zijn dat Pishbin die fatale zondag op pad was. Samen met een vriend heeft hij een ontmoeting gehad in Breda, waarna het op hun terugweg naar Duitsland gruwelijk mis ging.
Rond 17.00 uur die zondag raakte het tweetal met hun auto betrokken bij een aanrijding. Die is waarschijnlijk in scène gezet door de dadergroep die erop uit was Pishbin mee te lokken.

Gestopt op Schuureikenweg

Een zogenoemde ‘auto-ambulance’ – een kleine truck met oplegger om personenauto’s te vervoeren – veroorzaakte waarschijnlijk opzettelijk een aanrijding met de auto van het slachtoffer en zijn vriend in de omgeving van Hoensbroek. De bestuurder remde zó hard en onverwacht dat een botsing niet te voorkomen was.
Om de schade af te handelen, reden Pishbin en de vriend achter de truck aan naar de Schuureikenweg daar in Hoensbroek. Onderweg belden ze de politie om te komen helpen. Voordat die kon arriveren stopte er een witte Volkswagen Golf. Even later werd Keyvan Pishbin neergeschoten. Hij bezweek aan zijn verwondingen.

Rennende man met helm

Iedereen behalve de vriend van het slachtoffer sloeg op de vlucht. De auto-ambulance en de witte VW Golf verdwenen in de richting van Heerlen. Ook zag een getuige een aantal mensen te voet ervandoor gaan, onder wie een man die een helm vasthield.
Laatstgenoemde zou in de richting van supermarkt Naanhof in Nuth zijn gerend. De politie hoort graag van u als u een idee heeft wie die man zou kunnen zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie kunnen betrokken zijn geweest bij (de aanloop naar) de liquidatie van de 29-jarige Keyvan Pishbin, op 2 mei 2021 in Hoensbroek?
  • Wie zaten die zondagmiddag in de kleine truck met oplegger en wie reden in de witte Volkswagen Golf?
  • Wie kan de man zijn die met een helm in zijn handen wegrende van de plaats delict?
  • Wat kan het motief zijn geweest om Keyvan Pishbin iets aan te doen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schuureikenweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.