Overval met hindernissen helaas toch geslaagd

  • Hoensbroek

Na een gewapende overval op een supermarkt, op 22 juli 2020 aan het Gebrookerplein in Hoensbroek, is een 23-jarige verdachte uit Heerlen aangehouden. De politie is echter nog op zoek naar zijn vermoedelijke handlanger.

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen komen aanrijden op een scooter, waarna de overvaller zich verdekt opstelt achter een muurtje bij de personeelsingang. Wanneer rond 05.30 uur die woensdagochtend de eerste medewerkster arriveert, bedreigt hij haar direct met een vuurwapen.

Kink in kabel

Terwijl de dader de vrouw richting het kantoor dwingt, zet zijn handlanger de scooter klaar voor de vlucht. Maar er komt een kink in de kabel: de kluis waarop de overvaller uit is, heeft een tijdslot dat pas om 06.00 uur opengaat. Eerder kan de medewerkster er niet in.
De overvaller neemt het slachtoffer mee terug naar de buitendeur, waar hij de handlanger opdracht geeft zich met de scooter te verschuilen. Dan, op de weg terug naar de kluis, realiseert de medewerkster zich dat ze haar sleutels in het kantoor heeft laten liggen. Zij en de dader kunnen niet terug naar binnen.

Collega bedreigd

Nóg kiest de overvaller geen eieren voor zijn geld. Hij dwingt de vrouw om met een smoes een collega te bellen, zodat diegene de deur naar de kluis van het slot kan halen. De collega schiet nietsvermoedend te hulp en wordt ook bedreigd.
Uiteindelijk maakt de dader een geldbedrag buit uit de kluis en uit enkele kassalades. Ook neemt hij het Rolex-horloge mee dat de medewerkster om had: een Datejust, type 16233, met het serienummer E744360.

Handlanger achterop

De twee mannen gaan er op de scooter vandoor. Wat daarbij opvalt, is dat de overvaller niet achterop springt. Net als op de heenweg, rijdt hij en zit de handlanger achterop. Het is goed mogelijk dat die tweede persoon niet kan of mag rijden; wie weet zegt dat iemand iets.
Heeft u informatie over de handlanger, geef het alstublieft door. Hij lijkt een vrij stevig postuur te hebben en had duidelijk een ondergeschikte rol ten opzichte van de andere man. Mogelijk zet dat en/of de combinatie met de scooter iemand aan het denken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

  • Wie is de nog gezochte verdachte?
  • Waar is het Rolex-dameshorloge?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Gebrookerplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER