Beelden van geweldsincidenten vrijgegeven

  • Alblasserdam en Zwijndrecht
212429_z-holland_ZW_brand2.jpg

De politie heeft bewakingsbeelden openbaar gemaakt van een reeks geweldsincidenten in Zuid-Holland. Een mogelijk scenario is dat de incidenten gerelateerd zijn aan een onderschept cocaïnetransport eerder deze zomer.

Update

Het team heeft sinds de uitzending tien tips ontvangen en is daarmee aan de slag. Op donderdag 9 september heeft de politie in Brussel een 42-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven in o.a. Alblasserdam. In verband met het plaatsen van explosieven op twee adressen in Alblasserdam hield de politie op donderdag 23 september een 25-jarige Amsterdammer aan. Het onderzoek gaat door.

Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp voor zes dagen ontvoerd en mishandeld. Deze ‘vergisontvoering’ bleek later slechts het begin van een reeks incidenten.
De politie neemt deze zaak hoog op, omdat ook mensen gevaar lopen die niets met het conflict te maken hebben.

Zwijndrecht

In de vroege ochtend van zaterdag 14 augustus werd rond 3.30 uur een gestolen Renault Megane in brand gestoken aan de Kreekweg in Zwijndrecht. De politie ontvangt graag informatie over de brandstichters of de witte auto waarin zij die ochtend reden, vermoedelijk een Renault Clio.


Alblasserdam

In Alblasserdam was het in het laatste weekend van augustus zelfs drie keer mis. Zo werd aan de Boezem rond 1.30 uur ’s nachts een explosief achtergelaten en tot ontploffing gebracht. Aan de Merelstraat werd kort daarna ook een explosief ontdekt.
Een dag later werd in Alblasserdam iets voor 03.30 uur brand gesticht bij een pand aan de Edisonweg. Neem alstublieft contact op als u één van de verdachten op onderstaande beelden herkent.

Update

De politie heeft woensdag 13 oktober een 28-jarige Rotterdammer als verdachte aangehouden. Het is de vijfde aanhouding in een hele reeks van bedreigingen in o.a. Alblasserdam en Zwijndrecht. 

Update

Na het tonen van de beelden in de uitzending, stuitte de politie op een spoor. Namelijk de auto waarmee deze twee mannen in Alblasserdam vermoedelijk zijn weggevlucht. Vorige week heeft de politie een Volkswagen Golf in beslag genomen bij een garagebedrijf. Deze zal worden onderzocht op sporen. De politie zoekt nu uit wie er die nacht in gereden kan hebben. 

Twee verdachten aangehouden

Na onze uitzending van 31 augustus heeft de politie een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere bedreigingen. Ook een 24-jarige Amsterdammer is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de explosie op De Boezem en het plaatsen van het explosief aan de Merelstraat, beide in Alblasserdam.
Meld het a.u.b. als u iets weet over één of meer van de overige verdachten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Herkent u bijvoorbeeld (één van) de verdachten of weet u iets over de achtergronden van deze incidenten? Neem dan alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven