Onderschepping cocaïne mogelijk motief voor reeks geweldsincidenten

  • Alblasserdam, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht

Begin augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp voor zes dagen ontvoerd. Hij dook uiteindelijk levend op in Delft, maar is in de tussentijd mishandeld. De ‘vergisontvoering’ blijkt mogelijk slechts het begin van een reeks incidenten rond een onderschept cocaïnetransport.

In augustus 2021 zijn er meerdere brandstichtingen geweest en explosieven gebruikt in Zwijndrecht en Alblasserdam. Ook werd in Hendrik Ido Ambacht een woning beschoten.

1.900 kilo cocaïne onderschept

212428_Alblasserdam_REGIO_Hendrik-Ido-Ambacht_tweet1.jpg
Tweet van het OM in Antwerpen

De politie houdt rekening met het scenario dat deze incidenten verband houden met een conflict dat is ontstaan naar aanleiding van een partij cocaïne die werd onderschept in de Haven van Antwerpen. De politie neemt de zaak hoog op, vooral ook omdat ook mensen gevaar lopen die niets met het conflict te maken hebben.

  • Heeft u informatie over één of meer van onderstaande incidenten? Neem dan alstublieft contact op, desnoods anoniem.

Brand in Zwijndrecht

In Zwijndrecht is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus 2021 brand gesticht bij een bedrijfspand aan de Kreekweg. De brand werd om 03.30 ontdekt. Er was even eerder een auto opzettelijk tegen de gevel gereden, zodat er brand zou ontstaan.
Meteen erna reed een andere auto weg. De kans is groot dat daar de dader of daders in zaten. De politie hoopt dat iemand iets rond de Kreekweg heeft gezien of beelden bezit uit die omgeving.

212428_Alblasserdam_REGIO_Hendrik-Ido-Ambacht_zwijndrecht_regio5.jpg
Auto gebruikt bij brandstichting Zwijndrecht

Explosieven in Alblasserdam

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 augustus 2021 ontplofte rond 01.30 uur een explosief aan de Boezem in Alblasserdam. De politie is dringend op zoek naar mensen die misschien weten wie dat explosief achterliet.
Niet lang daarna werd ook een explosief ontdekt aan de Merelstraat. Op camerabeelden is te zien dat er een donkerkleurige auto wegrijdt. Getuigen die daar iets afwijkends hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.

212428_Alblasserdam_REGIO_Hendrik-Ido-Ambacht_alb_merel_regio2.jpg
Politie en E.O.D. in Alblasserdam

Tevens werd een nacht later in Alblasserdam brand gesticht bij een bedrijf aan de Edisonweg. Die brand werd om 03.30 uur ontdekt. Heeft u meer informatie over de brandstichters, dan hoort de politie dat graag.

Kogelgat in woning Hendrik-Ido-Ambacht

Op zaterdag 28 augustus 2021 werd een kogelgat ontdekt in een woning aan de Tromplaan in Hendrik-Ido-Ambacht. In de buurt van het huis werd later een vuurwapen aangetroffen. Heeft u iets gehoord of gezien rond dat pand? Neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Neem alstublieft contact op met de politie als u over informatie beschikt die mogelijk van belang kan zijn.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven