Bejaard echtpaar bij inbraak mishandeld en opgesloten

  • Oosterwolde
  • Update 

De bewoners van een huis aan De Logten werden vrijdagnacht 22 juni 2018 bruut wakker gemaakt door twee inbrekers. Het echtpaar werd door het duo mishandeld en opgesloten in de badkamer. Ze gingen er vandoor met de kluis, maar die verloren ze tijdens hun vlucht.

Update

U leefde massaal mee met de slachtoffers en gaf ruim 40 tips door. Er werden zelfs mogelijke namen van de daders genoemd. Het onderzoeksteam is met uw informatie aan de slag.

Rond 03.45 uur stonden er ineens twee mannen naast het bed van de slachtoffers. Mogelijk hebben zij eerder die nacht de buurt al verkend. De verdachten zijn gefilmd door bewakingscamera’s van de buren.

Rond 03.45 uur stonden er ineens twee mannen naast het bed van de slachtoffers. Mogelijk hebben zij eerder die nacht de buurt al verkend. De verdachten zijn gefilmd door bewakingscamera’s van de buren.

118393_oosterwolde_autolangsrijden.jpg
Verkenning straat

Op de beelden is te zien dat er rond 02.15 uur twee mannen in de richting van het woonhuis lopen. Een kwartier later vertrekken ze weer. Maar rond 03.30 uur komen vermoedelijk diezelfde mannen in een onherkenbare auto langsgereden.

  • Wie weet iets over de auto die rond 03.30 uur vrijdagnacht 22 juni door De Logten reed?
118393_oosterwolde_reco3.jpg
Kluissleutel onvindbaar

Zo’n tien minuten later breekt het duo in aan de achterkant van de woning. In eerste instantie in alle stilte. Vermoedelijk wanneer ze de kluissleutel niet kunnen vinden, maken ze het echtpaar wakker.

Ernstige mishandeling

De man des huizes verweert zich dapper, maar wordt hardhandig geslagen door de inbrekers. Hij houdt hier onder meer zware kneuzingen aan over en een bloeduitstorting tussen zijn schedel en hersenvlies. Zijn vrouw krijgt een mes op haar keel gedrukt. Kort daarna wordt het echtpaar opgesloten in de badkamer.

  • Wie heeft iets opvallends gezien op De Logten in Oosterwolde in de nacht van 20 op 21 juni of die van 21 op 22 juni 2018?

Loodzware kluis

De kluissleutel blijkt onvindbaar, waarop de daders besluiten de loodzware kluis in zijn geheel mee te nemen. Hiervoor gebruiken ze de auto van het echtpaar, die in de eigen garage geparkeerd staat.

118393_oosterwolde_kluis.jpg

Wanneer de garagedeur niet open gaat, rammen ze die er met de auto uit. Door de vaart belanden de kluis en een gedeelte van de garagedeur op de oprit van de buren. De daders gaan er, bijna anderhalf uur nadat ze aankwamen, vandoor zónder buit.

118393_oosterwolde_krt2c.jpg
Veenhofweg en Het Oost

Op de Veenhofweg, naast voetbalvereniging DIO Oosterwolde, proberen ze de gestolen auto in brand te steken. Dit mislukt, waardoor de politie sporenonderzoek heeft kunnen doen. De resultaten daarvan worden binnenkort verwacht van het NFI. Vanaf de Veenhofweg zijn de daders in een vluchtauto gestapt. Ze zijn weggereden over Het Oost.

  • Wie heeft de daders gezien op de Veenhofweg in Oosterwolde, mogelijk in combinatie met een vluchtauto, in de nacht van 21 op 22 juni?

Compositietekeningen

Beide mannen zijn goed gezien door de bewoners. Op basis hiervan zijn duidelijke compositietekeningen gemaakt. Beide mannen zijn blank en spreken accentloos Nederlands.

118393_oosterwolde_dad1.jpg
Signalement dader 1

De eerste dader wordt begin twintig geschat en is 1.75 à 1.80 meter lang. Hij heeft een smal, lang gezicht zonder baardgroei. Hij droeg die nacht donkere kleding met een capuchon, mogelijk van het merk Adidas.

118393_oosterwolde_dad2.jpg
Signalement dader 2

Zijn handlanger is zo’n 10 cm kleiner en vermoedelijk iets ouder; midden twintig. Hij heeft kort, stekelig, donkerblond haar. Hij is wat gezetter dan zijn compagnon, maar niet extreem dik. Deze dader droeg een donkerblauw trainingspak; mogelijk is het al zo vaak gewassen dat de opdruk vaal is geworden.

  • Wie herkent de mannen op basis van de compositietekeningen?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De Logten

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.