Inbraken supermarkt C1000 aan het Stipeplein

  • Oosterwolde
  • Update 
tcm17309704_large.jpg

Tot drie keer toe proberen inbrekers bij dezelfde supermarkt in te breken.

Update

Er kwamen 3 tips.

In de vroege ochtend van vrijdag 8 februari wordt er door een groep mannen bij een filiaal van supermarkt C1000 aan het Stipeplein in het Friese Oosterwolde ingebroken. Ze breken de toegangsdeur open en in de winkel stelen ze voor zo’n drieduizend euro aan rookwaren in een meegebrachte dekbedhoes.

tcm17309706_large.jpg
Tweede inbraak

In de vroege ochtend van maandag 25 februari, zeventien dagen later, verzamelen zich weer vier mannen voor de inmiddels herstelde schuifdeuren van de C1000. De deur weigert open te gaan en dus proberen ze het glas kapot te trappen. Pas na tientallen keren begeeft het glas van de deur het en weer verdwijnt de groep met een forse hoeveelheid sigaretten.

tcm17309705_large.jpg
Mislukt

Op donderdagochtend 11 april, nog geen twee maanden later, denkt een groepje van drie mannen opnieuw zijn slag te slaan. Er zit inmiddels nieuw glas in de schuifdeuren, en de eigenaar heeft achter de deuren een rij winkelwagens neergezet en balken gebruikt om de boel de barricaderen. De daders geven het dan ook na een tijdje op.

tcm17309703_large.jpg
Dadergroep

De politie gaat er vanuit dat het misschien niet elke keer dezelfde mannen zijn, maar in ieder geval om dezelfde dadergroep gaat.

  • Wie is er getuige geweest van één van de twee inbraken of van de mislukte inbraak bij een filiaal van supermarkt C1000 aan het Stipeplein in Oosterwolde?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

  • Wie heeft er wellicht sigaretten te koop aangeboden gekregen die van deze inbraken afkomstig kunnen zijn?

Stipeplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.