Beschieting en handgranaten bij woning in de Beatrixstraat

  • Nieuwegein
  • Update 

In de Beatrixstraat in de wijk Vreeswijk is binnen een periode van twee weken het huis van een gezin beschoten. Daarnaast zijn er ook twee handgranaten aangetroffen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

bhu5r76ruyvkogelinslag2.jpg
Beschieting

In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 februari rond 03.45 uur worden de bewoners van een huis aan de Beatrixstraat wakker van een ratelend geluid. Wanneer de man des huizes een kijkje neemt, blijkt er dwars door de rolluiken en ramen boven geschoten te zijn. Er raakt niemand gewond.

  • Wie weet wie de daders zijn?
newjokecityhandgraanaatbratrixregio7.jpg
Handgranaat

Donderdag 15 februari gaat het weer mis. De straat wordt opnieuw afgezet, nadat dezelfde bewoner ’s morgens een handgranaat voor zijn deur ziet liggen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) haalt de handgranaat weg, maar komt later die dag terug voor een tweede granaat onder een auto. Deze auto is ook eigendom van dezelfde bewoner.

newjokecityhandgraanaatbratrixregio5.jpg
Doelwit

Het echtpaar en de dochter zijn beide keren doelwit. Uit angst voor een derde poging is het gezin ondergedoken. De burgemeester heeft besloten dat hun woning voorlopig niet bewoond mag worden.

  • Wie heeft iets verdachts gezien in de omgeving van de Beatrixstraat, in de nacht van 6 op 7 februari en/of in de nacht van 14 op 15 februari 2018?
newjokecityhandgraanaatbratrixdada2.jpg
Bewakingsbeelden

Er zijn bewakingsbeelden van de daders. Op de beelden van de beschieting van 7 februari is er omstreeks 05.00 uur een schim te zien, maar ook een kleine auto. Het is onduidelijk om wat voor merk auto het gaat. Ook is niet bekend wat de rol van deze auto is.

  • Wie heeft informatie over de auto?

Incident Margrietstraat

Twee maanden later worden er ook handgranaten aangetroffen in de Margrietstraat, slechts 100 meter verderop. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Beatrixstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.