Brand die drie huizen verwoestte werd waarschijnlijk aangestoken

  • Zwaag

Een blok van acht huizen moest worden ontruimd vanwege een uitslaande brand in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juni 2021. Alle bewoners bleven gelukkig ongedeerd, maar de materiële schade bedraagt meer dan een miljoen euro. Uit onderzoek blijkt dat de brand zeer waarschijnlijk opzettelijk is aangestoken.

Het gebeurde aan het Hoefblad in het Noord-Hollandse Zwaag. De brand begon vermoedelijk bij een auto, onder een carport, van een bewoner van het huizenblok. Daar lijkt bij het linker voorwiel brand te zijn gesticht, maar het motief hiervoor is nog onduidelijk.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zo gaven buurtbewoners aan dat ze tussen circa 01.30 en 02.00 uur die nacht een groepje jongeren hebben gehoord. Mogelijk zijn zij in het parkje geweest dat aan het eind van de straat ligt. Weet u wie die jongeren kunnen zijn of ben jij één van hen, meld het alsjeblieft.
Rond 01.40 uur, zo’n tien minuten voor de brand ontstond, liep een nog onbekende man over het Hoefblad; eerst in de richting van het park en even later terug. Heeft u een idee wie deze mogelijk belangrijke getuige kan zijn op de beelden hieronder – of bent u het die daar liep – neem dan a.u.b. contact op met de politie.

Deel uw informatie

Drie huizen en een aantal geparkeerde auto’s zijn volledig verwoest. Veel dierbare bezittingen van andere bewoners liepen rook- en waterschade op. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk zou(den) kunnen zijn voor de brandstichting of wat het motief kan zijn geweest.
Alle informatie hierover, hoe summier het mogelijk ook lijkt, is zeer welkom. Heeft u wellicht in uw omgeving over de brand horen praten, geef dat dan alstublieft zo snel mogelijk door.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft iets verdachts gezien die nacht van 1 op 2 juni op of in de omgeving van het Hoefblad in Zwaag?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor brandstichting of wie ervoor verantwoordelijk is of zijn?
  • Wie is de man die rond 01.40 over het Hoefblad liep en wie zijn de jongeren die vermoedelijk tussen 01.30 en 02.00 uur in de buurt waren?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hoefblad

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.