Serie straatroven

  • Zwaag
  • Update 

Vier keer sprong waarschijnlijk dezelfde gewapende man voor nietsvermoedende fietsers om ze te beroven.

Update

Er kwamen 7 tips met namen, de rechercheurs hopen snel op de zaak terug te komen. Dank!

In twee dagen tijd worden er in Zwaag en omgeving vier straatroven gepleegd waarvan er één mislukt. De politie vermoedt dat steeds dezelfde daders verantwoordelijk zijn. De belangrijkste overeenkomsten: de donkere kleding, gezichtsbedekking en een zilverkleurige Fiat Punto.

tcm17342179_large.jpg
Eerste straatroof

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus 2015, springen twee mannen rond middernacht uit de bosjes ter hoogte van de loopbrug in het Risdammer Houtpark in Hoorn. Een jongen (18) die hier op dat moment fietst schrikt zich rot. De mannen komen op hem af en trappen hem van zijn fiets. Daarna beroven ze hem en rennen weg richting de provinciale weg.

  • Wie is er in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus 2015 rond middernacht getuige geweest van de straatroof ter hoogte van de loopbrug in het Risdammer Houtpark in Hoorn?
tcm17342180_large.jpg
Tweede straatroof

Diezelfde nacht wordt rond 02.00 uur op de Dorpsstraat in Zwaag een fietsende vrouw (24) beroofd. Ook nu staat er een man op de weg. Ze moet haar tas afgeven. De vrouw is dat in eerste instantie helemaal niet van plan waarop de dader wat wanhopig rukt aan het hengsel. Hij doet dat zo knullig dat de vrouw nog wel haar telefoon, wat sleutels en een zonnebril kan pakken. Daarna rent hij de steeg in en stapt in een zilverkleurige auto.

  • Wie is er in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 augustus rond 02.00 uur getuige geweest van de straatroof op de Dorpsstraat in Zwaag?
tcm17342181_large.jpg
Derde straatroof

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 augustus kort na middernacht werd een man (21) overvallen op het fietspad naar de Butterwoud in Zwaag. Een gemaskerde man sprong voor zijn fiets en zette een vuurwapen op zijn slaap. Hij dreigt hem dood te schieten als hij niet al zijn waardevolle spullen afgeeft. De man kan niet anders dan gehoorzamen.

  • Wie is er in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 augustus kort na middernacht getuige geweest van de straatroof op het fietspad naar de Butterwoud in Zwaag?
tcm17342182_large.jpg
Vierde straatroof

Op dinsdagavond 25 augustus stopt er op het fietspad net voor het begin van de Dorpsstraat een gewapende man voor een fietser (64) en richt een pistool op hem. Een paar meppen met de paraplu schrikken de dader zo af dat hij het opgeeft. De straatrover rent via de Dorpsstraat naar de Fruitlaan.

  • Wie is er op dinsdagavond 25 augustus getuige geweest van de mislukte straatroof op het fietspad net voor het begin van de Dorpsstraat in Zwaag?
tcm17342183_large.jpg
Dader

De politie heeft sterk het vermoeden dat het steeds om dezelfde dader gaat en dat die dader uit de buurt van Zwaag komt of daar in ieder geval lokaal erg bekend is.

  • Wie heeft er informatie over de dader en zijn handlanger, wellicht in combinatie met een zilverkleurige Fiat Punto waarover ze in ieder geval tussen 23 en 25 augustus beschikten?
tcm17342186_large.jpg
Signalement

Hij is rond de 20 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur, hij is mager en opvallend waren zijn kleine dichtgeknepen en amandelvormige ogen en zijn donkere wenkbrauwen. Hij spreekt Nederlands met een licht accent en het viel één van de slachtoffers op dat hij wat versuft sprak. Hij droeg donkere kleding en had bij de meeste straatroven een doek voor zijn gezicht. Hij had een klein pistool bij zich.

tcm17342185_large.jpg
Handlanger

Er is twee keer een handlanger gezien. Van hem is weinig meer bekend dan dat ook hij donkere kleding droeg.

  • Wie heeft er in hun directe omgeving over de straatroven horen praten?
tcm17342184_large.jpg
Fiat Punto

Bij drie van de vier roven is een zilverkleurige auto gezien, waarschijnlijk een Fiat Punto.

Dorpsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.