Gewelddadige woningoverval vrouw (59) aan het Keern

  • Zwaag
  • Update 
tcm17304594_large.jpg

Er zijn bewakingsbeelden van een heel brutale woningovervaller…

Update

1 tip, maar daarin werd wel een naam genoemd.

Op dinsdagavond 8 januari wordt een alleenwonende vrouw (59) in haar woning aan het Keern in Zwaag overvallen. Nadat ze opendoet wordt ze door een overvaller met vuurwapen tegen de grond geduwd en worden haar handen en benen vastgebonden. Ze moet haar pincode geven terwijl de dader haar huis doorzoekt. Hij komt nog een paar keer terug om te kijken of ze wel stil ligt en blijft dan weg. Het lukt de vrouw om zich te bevrijden en alarm te slaan.

tcm17304591_large.jpg
1e keer pinnen

Nadat hij uit Zwaag is vertrokken pint de overvaller in Hoorn recht tegenover het politiebureau aan de Koopvaarder bij de ABN AMRO bank. Van het gezicht van de dader is niet zoveel te zien, door de pilotenzonnebril die hij op heeft en de sjaal of col die zijn gezicht deels bedekt.

tcm17304592_large.jpg
Jas

Wel is aan het merkteken op zijn capuchon te zien dat hij een donkere jas draagt van het merk Solid Jeans.

tcm17304593_large.jpg
2e keer pinnen

Hij pint nog een keer, nu achter datzelfde politiebureau, bij een Rabobank geldautomaat aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Bij binnenkomst zet hij direct weer zijn zonnebril op.

  • Wie is er op dinsdagavond 8 januari getuige geweest van de overval bij een alleenwonende vrouw (59) in haar woning aan het Keern in Zwaag?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de donkere jas van het merk Solid Jeans de pinner?

  • Wie heeft de dader zien pinnen?

Keern

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.