Duo overvalt 83-jarige man voor drie tientjes

  • Zwaag
  • Update 

Een 83-jarige inwoner uit Zwaag werd op 21 december 2017 in zijn huis aan de Dorpsstraat overvallen. De daders gaan ervandoor met een buit van slechts dertig euro. De politie is op zoek naar getuigen.

Update

Enkele tips, maar helaas zat daar de gouden tip niet bij. Heeft u informatie over deze zaak? Laat het de politie weten.

Die bewuste donderdagochtend ging de alleenstaande man zijn kliko buiten zetten. In de tussentijd wisten de indringers zijn huis binnen te komen.

Kleine buit

De mannen waren op zoek naar de kluis van het slachtoffer, maar het enige geld dat de man in huis had was dertig euro aan contant geld.

Thuishulp

Zijn thuishulp liep rond 09.00 uur ook de woning in voor haar werkzaamheden, maar werd direct vastgebonden door overvallers.

118453_zwaag_reco6.jpg

Door de spanning en emoties raakte het 83-jarige slachtoffer kort bewusteloos. Gelukkig kon de thuishulp na de overval direct 112 bellen.

Motief

Het is onduidelijk waarom de man is overvallen. De politie sluit niet uit dat de daders mogelijk bij het verkeerde adres zijn langs geweest.

Signalement daders

Gelukkig zijn allebei de mannen gefilmd door een camera van de buren. Ze hebben beiden een lichtgetinte huidskleur, zijn vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en spraken met een accent.

118453_zwaag_dad2a.jpg

Ze zijn tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en hebben allebei zwart haar. Er zat leeftijdsverschil tussen de twee.

118453_zwaag_dad1a.jpg

De ene man met de pet lijkt tussen de 20 en 25 jaar oud en de andere man is vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oud.

  • Wie (her)kent de daders?
118453_zwaag_bb_peugeot.jpg
Zwarte Peugeot 207

Ook is hun auto gefilmd. Het is een zwarte 5-deurs Peugeot 207. Uiteraard wil de politie graag weten of iemand de twee daders herkent in combinatie met zo’n Peugeot 207.

118453_zwaag_soortpeugeot.jpg

Ook hoort de politie het graag als de zwarte Peugeot in de dagen voor de overval al in de buurt van de woning aan de Dorpsstraat is gezien.

  • Wie heeft een vermoeden wie de daders zouden kunnen zijn, mogelijk in combinatie met die zwarte Peugeot 207?

Bijna-aanrijding

Om ongeveer 09.10 uur, wanneer de daders de Dorpsstraat weer op willen rijden, komt er van links een zwarte Mitsubishi aan. Die kan maar net op tijd remmen. De politie heeft de bestuurder van die Mitsubishi inmiddels gesproken.

118453_zwaag_soortrenault.jpg
Getuigenoproep: Renault Scenic

Wie is de bestuurder van de groene Renault Scenic? Die auto rijdt eerst vlak achter de zwarte Peugeot van de daders. Vijf minuten later rijdt dezelfde groene Renault nog een keer langs; het is dan ongeveer 09.10 uur.

118453_zwaag_getuige.jpg
Getuigenoproep: lange, slanke man

Ook wil de politie graag spreken met een lange, slanke, blanke man. Hij loopt die donderdagochtend 21 december langs één van de daders.

  • Wie zijn de gezochte getuigen? Meld u alstublieft!
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Dorpsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.