Brandstichter bij GGD-teststraat op beeld vastgelegd

  • Emmen

Er zijn beelden van een onbekende man die op zaterdagavond 20 november 2021 brand heeft gesticht bij een GGD-teststraat in Emmen. De brand veroorzaakte niet alleen schade, ook konden zo’n driehonderd mensen zich de volgende dag niet op deze locatie laten testen.

De brandstichter stak rond 19.15 uur doelbewust het vuur aan. Hij bracht daarbij ook een beveiliger in gevaar die zich in het pand aan de Van Schaikweg bevond. Gelukkig ontdekte de beveiliger de brand op tijd, nadat hij wat gerommel hoorde bij de roldeur.

Update

U deelde de beelden van deze zaak massaal op social media, warvoor dank. Helaas heeft dit nog niet geleid tot de gouden tip. Uw informatie over de auto’s en natuurlijk de brandstichter is nog heel welkom.

Wie herkent de brandstichter?

De onbekende man op de camerabeelden heeft een lichte huidskleur, droeg een donkerkleurig muts en gedroeg zich opvallend rustig. Meld het alstublieft als u weet of vermoedt wie hij kan zijn.

Drie VW’s Golf

De beveiliger zag ook drie Volkswagens Golf in de straat staan. De auto’s stonden geparkeerd met de koplampen aan in de richting van de testlocatie. Daarbij stonden ook mensen die naar de brand keken.
Het is vooralsnog onduidelijk of deze personen belangrijke getuigen waren of mogelijk iets met de brandstichting te maken hadden. Heeft u informatie over hen? Geef het alstublieft door.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Uw informatie delen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Schaikweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.