Dood Jessica Wever (31) door brandstichting aan de Weytackers

  • Emmen
  • Update 

Haar twee dochters worden gered, maar zelf bezwijkt ze door de hete rook.

In de nacht van 16 op 17 februari 2016 overlijd de jonge moeder Jessica Weverna (31) na een felle brand in haar huis aan de Weytackers in Emmen. Jessica kon nog net haar beide dochters (6 en 8) uit hun bed halen en 112 bellen, voor ze zelf bezweek door het inademen van de hete rook. Beide meisjes raakten zwaargewond. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

  • Wie is er in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari 2016 getuige geweest van de brandstichting aan de Weytackers in Emmen?
160294_kinderen1.jpg
Slachtoffers

De kinderen zijn zwaargewond en worden dagenlang in coma gehouden in het ziekenhuis. Het gaat nu redelijk, maar ze hebben nog een lange weg te gaan. Ze wonen nu bij hun vader.

160294_trap3.jpg
Aangestoken

De brand blijkt zeer waarschijnlijk aangestoken en is hoogstwaarschijnlijk ontstaan doordat er iets brandends door de brievenbus is geduwd. De vlammen waren het felst in de hal. Vervolgens heeft de brand en vooral de rook zich razendsnel verspreid via de trap naar boven, naar de overloop.

  • Wie was er die nacht daar in de buurt en heeft nog niet met de politie gesproken?

  • Wie heeft er die nacht iets opvallends gezien wat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben?
160294_so2.jpg
Motief

Het zou een vergissing geweest kunnen zijn en dat iets of iemand anders het doelwit was. Maar het kan ook een gerichte actie zijn geweest tegen Jessica en haar kinderen. Tot slot kan dit alles ook totaal niet zo bedoeld zijn. Misschien is er alleen brand gesticht om iemand af te schrikken, maar was het nooit de bedoeling dat er slachtoffers zouden vallen.

  • Wie kan er meer vertellen over het motief?
160294_brand1.jpg
Getuigen

Die nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari, rond de ontdekking van de brand omstreeks 01.30 uur, hebben er korte tijd twee of drie personen gestaan onder de verlichte lantaarnpaal om de hoek van Jessica’s huizenblok.

  • Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep, weet wie de 2 of 3 personen zijn geweest, of heeft ze ook gezien?
160294_regio3.jpg
Looprichting

Waarschijnlijk hebben zij gezien dat de hulpdiensten arriveerden en zijn toen doorgelopen een steeg door richting de Vleerackers. Misschien dat zij toch nog iets hebben gezien dat van belang kan zijn.

160294_brand2.jpg
Gewond

Vermoedelijk is de dader gewond geraakt aan zijn of haar hand tijdens het naar binnen gooien van iets brandends door de brievenbus. Daarom is de brievenbus voor sporenonderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De hoop is dat er door de onderzoekers sporen worden gevonden die kunnen leiden naar de dader.

  • Wie kent er iemand in die omgeving die na dinsdag 16 februari 2016 een onverklaarbare wond heeft opgelopen aan zijn of haar hand?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Weytackers

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.