Brandstichting bij restaurant aan de Weerdingerstraat

  • Emmen
  • Update 

Geen twijfel over misdrijf

In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari 2017 werd brand gesticht bij het Italiaanse restaurant Dal Baffo aan de Weerdingerstraat in Emmen. Het restaurant werd volledig verwoest.

117238_emmen_jerrycan.jpg
Jerrycan

Er is geen twijfel over of het hier om een misdrijf gaat. Bij het aansteken van de brand is een brandbare vloeistof gebruikt en de jerrycan waarin die is meegebracht was in het pand achtergelaten. Daarnaast is de harddiskrecorder ontvreemd waarop in Dal Baffo de beelden van de bewakingscamera’s werden opgenomen.

  • Heeft u iemand gezien met een jerrycan van 10 liter? Misschien op 25 februari bij een benzinestation om de jerrycan te vullen of ’s nachts in de buurt van Dal Baffo?

Bewakingsbeelden

Buiten de jerrycan met een inhoud van 10 liter en de harddiskrecorder van het merk Bascom, zijn er weinig aanknopingspunten. Wel zijn er bewakingsbeelden uit de omgeving van het restaurant waarmee de politie aan de slag kan.

117238_emmen_regio5.jpg

Zo is er, op beelden vanuit de brillenwinkel in dezelfde straat, te zien hoe rond 01.45 uur een explosie plaatsvindt. Niet alleen weet de politie hierdoor hoe laat de brand is gesticht, maar ook is op de beelden een persoon te zien die wegrent vanuit de richting van Dal Baffo.

Mogelijke getuigen

Kort voor die explosie rijdt een auto door de straat en een minuut erna een andere, deze keer een stationwagen. Nog iets later lopen er vier mensen langs die uiteindelijk naar de brand blijven kijken. De politie wil graag spreken met de bestuurders van de beide auto’s en met de voetgangers, aangezien zij de daders gezien kunnen hebben.

  • Bent u of kent u de inzittende(n) van één van de auto’s die rond 01.45 uur die nacht door de Weerdingerstraat lang restaurant Dal Baffo reden?

  • Bent u of kent u één van de voetgangers die naar de brand hebben staan kijken?
117238_emmen_esdalcollege.jpg
Onbekende auto

Vanaf een parkeerplaats bij het Esdalcollege, ook aan de Weerdingerstraat, vertrok om ongeveer 01.50 uur een onbekende auto. Heeft u die auto daar geparkeerd zien staan en/of zien wegrijden, dan wil de politie u graag spreken.

  • Wie vertrok die nacht om circa 01.50 uur vanaf de parkeerplaats bij het Esdalcollege? Heeft u de auto of de inzittenden gezien?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie