Brandstichting basisschool Noorderbreedte aan de Vogelweg

  • Diemen
  • Update 

Een actie van twee jonge mannen resulteert in zo’n 500.000 euro aan schade.

Update

1 tip: maar wel een mooie, met namen!

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart 2015 rond 02.40 uur is er brand gesticht bij basisschool Noorderbreedte aan de Vogelweg in Diemen-Noord. Door het luchtcirculatiesysteem loopt het hele gebouw ook binnen grote schade op en zelfs een hele peuterklas brandt uit.

  • Wie is er in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart 2015 rond 02.40 uur getuige geweest van de brandstichting bij basisschool Noorderbreedte aan de Vogelweg in Diemen-Noord?
tcm17337689_large.jpg
Daders

Twee mannen zijn gefilmd toen ze over het hek bij de skatebaan naast de school klommen. Waarschijnlijk staken ze een vuilcontainer in brand en sloegen de vlammen over naar de school.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
tcm17337690_large.jpg
Vlucht

Daarna lopen ze volkomen rustig weer richting de skatebaan, waar ze uiteindelijk weer via het hekje richting Diemen-Centrum in de nacht verdwijnen.

  • Wie heeft ze op hun vlucht gezien?
tcm17337691_large.jpg
Vogelweg

Ze waren dus in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart rond 02.40 uur nog op stap. Mogelijk zijn ze eerder uitgeweest en opgevallen rond die Vogelweg, of mogelijk hebben ze erover gepraat.

  • Wie heeft ze eerder die nacht rond de Vogelweg of ergens anders in Diemen gezien?
tcm17337687_large.jpg
Beelden

De politie wil graag weten wie in de omgeving van de school een bewakingscamera heeft die wat langere tijd beelden opslaat. Misschien staan daar de mannen ook wel op.

  • Wie woont en/of werkt in de omgeving van de school en heeft een bewakingscamera waar deze mannen op staan?

Vogelweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.