BeloningVermist

Brandstichting op bedrijventerrein Haatland

  • Kampen
  • Update 

In de nacht van 26 op 27 mei 2018 wordt er brand gesticht op bedrijventerrein Haatland. De brand is die nacht begonnen bij Kringloopwinkel de Kleine Beurs aan de Energiestraat. Uit beelden blijkt dat het vuur is aangestoken door twee mannen.

Update

Ruim 20 tips, waardoor informatie over de auto. Ook zijn er namen genoemd van de mogelijke daders. De politie gaat met uw informatie aan de slag.

Er ontstond door de brand een levensgevaarlijke situatie. Er zijn onder andere gasflessen en auto’s ontploft, maar ook is er asbest vrijgekomen. Gelukkig raakte niemand door de brand gewond.

Bestelwagen

118476 Kampn Busjekleur

Op beelden is te zien dat er rond 00.30 uur die nacht een bestelauto naar de winkel is gereden. De politie vermoedt dat het een rode of bordeauxrode Peugeot Partner of Citroën Berlingo is.

  • Wie herkent de bestelwagen?
118476 Kampn Dad2b

De bijrijder rommelt vervolgens wat aan het toegangshek en loopt richting het pand. Zijn compagnon, de bestuurder, verlaat de Energiestraat om de auto verderop te parkeren.

Enorme brand

118476 Kampn Brand4

Wanneer het duo weer herenigd is bij de winkel, ontstaat er binnen de kortste keren een enorme brand. Doordat de brand overslaat op andere panden, zijn meerdere ondernemers gedupeerd.

Motief onbekend

118476 Kampn Dad1

Het motief van de daders is vooralsnog onbekend. Een van hen heeft een voller postuur en rende niet soepel weg. Wie herkent deze mannen, mogelijk in combinatie met de bestelauto, of weet iets over hun motief?

  • Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

Energiestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.