Café verwoest door aangestoken brand

  • Schiedam

Een café aan de Hoogstraat in Schiedam werd door brandstichting verwoest in de nacht van 28 op 29 december 2022. Een opmerkelijk detail aan de dader is dat hij nogal moeilijk leek te lopen; mogelijk is er iemand in zijn omgeving die zijn eigenaardige manier van bewegen herkent.

Het echtpaar dat de kroeg uitbaat is in materiële zin keihard getroffen, maar het had nog veel erger kunnen aflopen. Ze slapen vaak boven hun zaak, maar deze bewuste nacht gelukkig niet. De brand was zo hevig dat die hen fataal had kunnen worden.

232202_scooter2.jpg
Wie weet meer over deze scooterrijder?

Bekijk de camerabeelden

Grijze scooter

De brandstichter sproeide rond 03.45 uur een vloeistof door de brievenbus het café in, waarna hij een voorwerp in brand stak en er achteraan gooide. Tijdens die handelingen en op De brandstichter sproeide rond 03.45 uur een vloeistof door de brievenbus het café in, waarna hij een voorwerp in brand stak en er achteraan gooide. Tijdens die handelingen en op verschillende andere plekken is hij door camera’s vastgelegd, rijdend op een grijze scooter.
Het gaat vermoedelijk om een Piaggio Fly. De scooter van de dader heeft een achterdrager en op het stuur een telefoonhouder. Meld het alstublieft als u zo’n voertuig met de verdachte in verband kunt brengen en/of als u weet waar die scooter nu zou kunnen zijn.

232202_schiedam_2luik_rek_tel.jpg
Rek achter en telefoonhouder op stuur

Stof over helm

Behalve dat hij mank lijkt te lopen, is er nog iets dat opvalt aan de man op de beelden: hij droeg een soort stoffen hoes of muts over zijn helm. Mogelijk zet dat een getuige aan het denken die misschien de man ergens heeft gezien of zelfs vermoedt wie hij kan zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie is de brandstichter?
  • Wat zou zijn motief kunnen zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hoogstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.