Plofkraak levert daders geen buit op

  • Schiedam

Twee personen richtten voor zo’n twee ton schade aan en werden daar zelf geen cent beter van. Rond 05.15 uur op zondag 14 augustus 2022 verscheen het duo in beeld bij een Albert Heijn-filiaal in het Schiedamse winkelcentrum Spaland. Ondanks twee hevige explosies wisten ze de geldautomaat daar niet te kraken.

De eerste ontploffing was om de winkel binnen te komen. Dat lukte. Het tweede explosief was bedoeld om bij het geld in de automaat te komen. Maar ondanks de enorme klap en flinke schade konden de daders niet anders dan met lege handen vertrekken.

Deel uw informatie

Het is best moeilijk het tweetal te herkennen op de beelden hierboven, maar mogelijk weet iemand van u tóch iets over hen. In dat geval hoort de politie heel graag van u. Misschien gedroeg iemand in uw omgeving zich afwijkend rond die 14e augustus of heeft u over de mislukte plofkraak horen praten.
Ook als u mogelijk iets van de vlucht heeft gezien, is uw informatie heel welkom. De twee daders gingen er op één scooter vandoor, vermoedelijk in de richting van de Heelmeesterstraat en de wal over de A4. Zegt dat u iets en/of beschikt u over camerabeelden waar het tweetal mogelijk op kan staan, neem alstublieft contact op met de politie.

222473_schiedam_sv-spaland2.jpg
Winkelcentrum Spaland in Schiedam
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie zijn de twee personen op de bewakingsbeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hof van Spaland

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.