Oplichter maakt voor een ton aan gouden munten buit

  • Schiedam

Een man die zich Nasser Basim noemde, heeft begin februari 2021 een muntenhandelaar opgelicht voor zo’n honderdduizend euro. De oplichtingstruc startte al een dag voor hun ontmoeting bij het Novotel in Schiedam.

‘Nasser’ zou met het slachtoffer een deal hebben gesloten over een verzameling gouden munten. Op donderdag 4 februari boekte hij voor de afhandeling een ontmoetingsruimte in het hotel. Hoewel het allemaal erg betrouwbaar oogde, bleek een dag later het tegendeel.

Update

Sinds de uitzending zijn er vijftien reacties binnengekomen over deze oplichters. Daarbij tipten verschillende mensen dat de mannen mogelijk meer mensen hebben opgelicht. Ook is er een mogelijke naam van één van de daders genoemd.

Met handlanger in Audi

Die vrijdag 5 februari werd ‘Nasser’ bij het Novotel afgezet door iemand in een Audi met gestolen kentekenplaten. In de tas die hij bij zich droeg, zou zogenaamd 100.000 euro zitten. Dat bedrag had hij afgesproken te betalen voor een partij Krugerrands, Maple Leafs en Philharmonikers; allemaal gouden munten.

212503_schiedam_munten3.jpg
Soortgelijke munten

Uit raam geklommen

Kort daarna klom de oplichter – met de gouden munten – uit een raam. De verkoper dacht op dat moment dat ‘Nasser’ de handelswaar buiten het zicht van hotelgasten aan het controleren was.
Het slachtoffer kwam al snel van een koude kermis thuis; in de achtergebleven tas zat slechts een beetje geld en een stapel servetten. De oplichter was er, met zijn handlanger in de Audi, vandoor met de verzameling munten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Herkent u de man op de beelden of kent u iemand die zich voordoet als ‘Nasser Basim’? Geef het alstublieft door, desnoods anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Novotel Rotterdam Schiedam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER