Ruim honderdduizend euro buit bij overval waardetransport

  • Schiedam

Bij een overval op een waardetransport in Schiedam maakten twee daders ruim een ton buit. Dat gebeurde op 19 december 2023 in een voormalig bankgebouw aan het Land van Belofte. De twee geldlopers werden daarbij bedreigd met een vuurwapen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe zijn ze daar binnengekomen? Waarom is er geen alarm afgegaan?” [ ... ] “Met die vragen blijf je allemaal zitten. Daarna ga je pas nadenken van: misschien hebben we best wel geluk gehad.”
slachtoffers overval

Mogelijk getipt

De politie wil weten hoe de criminelen wisten dat de waardekamer (de ruimte achter de geldautomaten) niet optimaal beveiligd was. Mogelijk is er getipt door iemand die over die kennis beschikte.

Signalementen

Beide overvallers droegen donkerkleurige kleding en een bivakmuts. De man met het vuurwapen heeft waarschijnlijk een donkere huidskleur. Hij leek de leider. De tweede dader heeft een lichte huidskleur.

242385 Schiedm Pd3
Het pand aan het Land van Belofte

Ton cash

Sinds dinsdag 19 december 2023 beschikken de overvallers over een aanzienlijk geldbedrag. Mogelijk is het opgevallen dat hun leefstijl sinds die tijd is veranderd.

Camera defect

Op de dag van de overval werkte de camera in de waardekamer niet. De politie dacht in eerste instantie aan sabotage, maar daarvoor is ondanks uitgebreid onderzoek geen bewijs gevonden.

242385 Schiedm Pd4
Het voormalige bankgebouw in Schiedam
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

  • Wie weet meer over (een van) de overvallers?
  • Wie heeft in december 2023 verdachte personen gezien rond het Land van Belofte in Schiedam?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Land van Belofte in Schiedam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.