Dievenduo dupeert op één dag twee ondernemers

  • Arnhem

Twee mannen bezochten op 2 mei 2019 twee Arnhemse fietsenwinkels. Ze keken er wat rond, maar kochten niets. Dat ze niettemin tóch het een en ander meenamen, is te zien op camerabeelden.

Kenmerken

De mannen spraken Engels. Eén van hen had kort, zwart haar en een verzorgde baard. Hij droeg een zwarte broek, zwart met witte gympen en een lichtkleurig shirt onder een blauw jack.

119607_Arnhem_2luikroel.jpg
Dieven fietsenwinkels Arnhem

De ander had bij één van de diefstallen een bril op. Verder had hij bruin haar en een baard van een aantal dagen. Hij droeg een spijkerbroek, een donkerkleurige jas en shirt en zwarte schoenen.

Van Nispenstraat

Het duo stapte die donderdag rond 16:15 uur een rijwielzaak binnen aan de Van Nispenstraat. Buiten het zicht van de eigenaar wisten ze vier zogeheten Intuvia’s buit te maken, een soort boordcomputertjes voor elektrische fietsen. Intuvia is een typenaam van het merk Bosch.
Bij het terugkijken van de bewakingsbeelden, ontdekte de winkelier dat de mannen ook nog twee dure zadels hadden gestolen: Toupe Pro's van het merk Specialized.

Koningsplein

Donderdag is koopavond in Arnhem, wat op die 2e mei slecht uitkwam voor de eigenaar van een fietsenwinkel aan het Koningsplein. Tegen 18:30 uur kwamen dezelfde twee mannen zijn zaak binnen die eerder bij zijn collega toesloegen.

De dief die ’s middags een bril droeg, deed dat ’s avonds niet. Maar het gaat overduidelijk om hetzelfde duo dat quasi-nonchalant wat rondkeek in de winkel. Ze gingen naar buiten, zo bleek, met nog eens drie Bosch-apparaatjes.  

Heling na winkeldiefstal

De kans is groot dat de dieven hebben geprobeerd hun buit te verkopen. Is u zo’n Bosch Intuvia fietscomputer aangeboden of zo’n Specialized-zadel, laat het de politie weten.

‘Stop Heling’

119607_Arnhem_weekvdveiligheid.jpg
Week van de Veiligheid, 2019

De schade die ondernemers door winkeldiefstal moeten lijden, is landelijk bijna een miljard euro per jaar. Eén van de middelen in de strijd daartegen is om de heling van gestolen goederen terug te dringen, middels bijvoorbeeld de website en apps van ‘Stop Heling’.
Dit jaar is heling daarom het thema van de Week van de Veiligheid.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie zijn deze dieven?

Herkent u (een van) de mannen op de beelden, geef het door. Neem ook contact op als u weet waar de gestolen spullen kunnen zijn.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Arnhem

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER