Dood Vincent Jalink (38) op de Klipperweg

  • Diemen
  • Update 

Zijn zoontje (9) zat naast hem in de auto en zag alles gebeuren.

Update

Verrassend veel en goede tips gelukkig over de moord op Vincent Jalink. Er kwamen 15 reacties, en de meeste informatie die mensen doorgaven is goed bruikbaar voor de rechercheurs, zo zijn er mogelijke namen genoemd.

Op vrijdagavond 27 mei 2016 iets na 22.00 uur werd Vincent Jalink neergeschoten op de Klipperweg in Diemen. Hij zat in zijn zwarte Porsche Cayenne met zijn zoon (9) toen hij vlakbij zijn huis onder vuur werd genomen. Hij wist nog zelf uit de auto te komen, maar overleed later in het ziekenhuis.

so1.jpg
Vincent Jalink

Vincent Jalink is 38 jaar geworden en een geboren Amsterdammer. Hij is geen onbekende van de politie; hij zat in het verleden meerdere celstraffen uit, onder meer voor witwassen. Maar Jalink is ook een liefhebbende vader die veel tijd doorbracht met zijn 9-jarige zoontje.

Zoontje ophalen

Vincent leeft gescheiden van de moeder van zijn zoon maar probeert er zo veel mogelijk voor hem te zijn. Op vrijdag 27 mei heeft de jongen de dag doorgebracht bij zijn oma. Rond 21.15 uur ‘s avonds haalt Vincent zijn zoon weer op en rijden ze naar zijn huis aan de Klipperweg. Daar wordt hij in zijn auto van dichtbij neergeschoten, terwijl zijn zoontje naast hem zit. 

  • Wie is er op vrijdagavond 27 mei 2016 iets na 22.00 uur getuige geweest van het neerschieten van Vincent Jalink op de Klipperweg in Diemen?
diemen_tr04.jpg
Zoontje

Het is een wonder dat zijn zoon niet is geraakt. Hij is nadat hij zag dat zijn vader gewond was nog in paniek naar huis gerend, en heeft daar op ramen lopen bonken om hulp te halen. Hij rende daarna weer terug om te kijken hoe het met zijn vader was. Met het zoontje van Vincent Jalink gaat het inmiddels, naar omstandigheden, goed. Hij gaat weer naar school en is ook bezig met de dingen die 9-jarigen doen, zoals sporten en met vriendjes afspreken. 

diemen_kaart.jpg
Beelden

Als mensen in de wijde omgeving van de Klipperweg camera’s hebben wil de politie die beelden graag zien. Ook als mensen die avond met hun telefoon hebben gefilmd. De beelden kunt u direct naar de politie uploaden.

  • Wie heeft er beeldmateriaal van die avond?
diemen_tr01.jpg
Gewond

Toen Vincent Jalink zwaargewond op de grond lag, zijn er mensen geweest, waarschijnlijk buurtbewoners, die zich meteen over hem ontfermden. De politie wil graag met hen in contact komen.

  • Wie heeft zich over Vincent ontfermd en heeft nog niet met de politie gesproken?
bankje2.jpg
Mogelijke verdachten

Rond 20.00 uur ’s avonds die 27ste mei worden twee mannen met een scooter gezien op de Klipperweg, in de buurt van het huis van Vincent Jalink. Zij hingen die avond een tijdje rond in de buurt van zijn huis en hebben ook op een bankje in de buurt gezeten. 

dad1.jpg
Signalement 1

De eerste man is donkergetint en tussen de 1.75 – 1.80m lang. Hij heeft een normaal postuur en draagt zwarte kleding.

dad2.jpg
Signalement 2

De andere man is iets lichter getint. Hij draagt een zwarte jas met een grote capuchon die ver vooruit steekt over zijn hoofd. Deze man lijkt Surinaams of Antilliaans en is rond de 25 jaar oud.

  • Wie heeft de schutters de avond van 27 mei, voorafgaand aan de liquidatie, gezien in de omgeving van de Klipperweg en heeft nog niet met de politie gesproken? 
rodefiat.jpg
Getuigenoproep inzittenden rode Fiat 500

Vlak voor de liquidatie zijn meerderde auto’s door de straat gereden waar toen de jongens met de scooter ook al stonden. De politie heeft al enkele getuigen gesproken maar komt nog graag in contact met de inzittenden van een rode Fiat 500 met chromen zijspiegels. Die auto is ook gefilmd en reed ongeveer 15 tot 20 minuten voor de liquidatie door de straat, de inzittenden hebben de schutters mogelijk gezien.  

  • Wie zijn de inzittenden van de rode Fiat 500 met chromen zijspiegels die 15 tot 20 minuten voor de liquidatie door de Klipperweg reed? 
scootdad1a.jpg
Gestolen scooter

In Amsterdam IJburg werd in de nacht van 1 op 2 mei rond 03.30 ’s nachts een zwarte scooter met witte accenten gestolen uit een parkeergarage. Waarschijnlijk werd die scooter gebruikt bij de liquidatie. Hij was echter voorzien van een blauw kentekenplaatje dat van een snorfiets was gestolen aan de Hofgeest in A’dam-Zuidoost tussen 26 en 27 mei. 

  • Wie weet meer over de diefstal van de scooter, in de nacht van 1 op 2 mei in een parkeergarage in Ijburg? En wie weet waar de scooter in de tussenliggende tijd tot 27 mei is geweest of door wie die werd gebruikt? 

  • Wie weet meer over de diefstal van het blauwe kentekenplaatje vanaf de Hofgeest in A’dam-Zuidoost tussen 26 en 27 mei?
diemen_krt1.jpg
Vluchtroute

Na de liquidatie gaan de daders er razendsnel op de scooter vandoor. Ze vluchten vanuit de Klipperweg richting de rotonde en rijden verder richting IJburg. 

scootwater.jpg
Vondst gestolen scooter

De scooter wordt de volgende ochtend door de politie teruggevonden op de Overdiemerweg, in het water. Opvallend genoeg ligt ernaast een dichte jerrycan waarmee ze mogelijk van plan waren om de scooter in brand te steken. Ook opvallend: toen de scooter werd gestolen zaten er een topkoffer en twee zijspiegels op, die waren verdwenen toen de scooter in het water werd gevonden. Verder zijn er sporen op de scooter aangetroffen, die worden momenteel verder onderzocht. 

Getuigenoproep Overdiemerweg

Op de Overdiemerweg, ter hoogte van de spoorlijn, hebben op de avond van de liquidatie twee mannen gestaan bij een lichtkleurig autootje. Eentje liep richting het bos en de ander richting de auto. De politie komt graag met die twee mannen in contact omdat zij wellicht de scooter en de berijders hebben gezien.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Klipperweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.