Drietal inbrekers tweemaal duidelijk in beeld

  • Wassenaar / Middenmeer

Twee mannen en een vrouw zitten achter in elk geval twee inbraken. Op dinsdag 7 en donderdag 9 mei 2019 zijn ze daarbij kraakhelder gefilmd, eerst in Wassenaar en de tweede keer zo'n honderd kilometer verderop in Middenmeer.

Update

Ruim tien mensen hebben gereageerd op de beelden van dit inbrekersdrietal. Daardoor is het nu ook duidelijk dat het drietal ook op 8 mei heeft ingebroken in Benschop. Blijf naar hen uitkijken!

Allebei de keren ging de vrouw vooruit om te kijken of de kust veilig was. Zij oogt vrij jong en had lang bruin haar met lichtere plukken. Ze droeg bij beide inbraken een donkerkleurig, gewatteerd jack.

Op haar teken verschenen de twee mannen, die sluitwerk forceerden en de woningen binnengingen. Eén van hen lijkt wat slanker en fitter dan de andere. Hij heeft zwart haar, een vrij hoekig gezicht en donkere ogen.

De tweede man had zowel in Wassenaar als in Middenmeer een zonnebril op, maar wellicht herkent iemand hem aan zijn kleding of zijn wat plompe postuur. Hij heeft donkerbruin haar.

Sieraden en MacBook

Bij het huis in Wassenaar, aan de Teylingerhorstlaan, brak het drietal in tussen 08.30 en 9.00 uur op dinsdag 7 mei. Hun buit bestond uit een aantal sieraden en een Apple-laptop.
Twee dagen later, aan de Professor ter Veenweg in het Noord-Hollandse Middenmeer, sloegen ze tussen 11.00 en 11.30 uur toe. Ze doorzochten er het hele huis en namen een aantal sieraden mee.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie zijn deze inbrekers?

De kans is groot dat dit drietal vaker hun slag slaat, vermoedelijk ook elders in het land. Wie herkent een of meer van de personen op de bewakingsbeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

MEER OVER