Duidelijk beeld van verdachte voetbalgeweld

  • Alkmaar

In het onderzoek rond heftige voetbalrellen bij het AFAS Stadion in Alkmaar, op 5 oktober 2023, vraagt de politie uw hulp bij het opsporen van een specifieke verdachte. De man in kwestie is vermoedelijk Pools, maar verblijft mogelijk geregeld in Nederland.

Rondom de wedstrijd tussen AZ en Legia Warschau hebben supporters grof geweld gepleegd tegen politiemensen van de Mobiele Eenheid. Van elf verdachten die strafbaar gedrag vertoonden, zijn er inmiddels tien geïdentificeerd. De meesten van hen komen uit het buitenland.

242284 Alkmaar Bb
De verdachte met witte trui en bivakmuts

Wie herkent de verdachte?

Graag uw hulp bij het opsporen van de man op de beelden. Hij is met en zonder bivakmuts gefilmd, is aan zijn shirt te zien fan van de club uit Warschau en droeg een groot goudkleurig horloge. Hij is gefilmd terwijl hij ME’ers schopte en sloeg.

De gezochte verdachte heeft een tatoeage op de binnenkant van zijn linker onderarm en had wit met zwarte Asics-schoenen en een zwarte trainingsbroek van Adidas aan. Uw tip over deze man doorgeven kan als dat voor u beter voelt ook anoniem.

242284 Alkmaar Dadd
Meld het a.u.b. als u meer over deze man weet
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Vertellen wat u over de verdachte weet, kan als volgt:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

AFAS Stadion in Alkmaar

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.