Vermist

Follow-up: onderzoek dood Xavier Durlinger (19)

  • Sittard

De Hoofdofficier van Justitie in Limburg heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak oplost rond de gewelddadige dood van Xavier Durlinger. De 19-jarige Xavier werd op woensdagavond 11 mei 2022 voor het laatst gezien. Acht dagen later werd zijn ontzielde lichaam ontdekt aan de Kollenberg in zijn woonplaats Sittard.

Update

Op maandagochtend 3 april 2023 is een 23-jarige man uit Sittard aangehouden in het onderzoek naar Xavier’s dood. Deze man wordt verdacht van moord c.q. (gekwalificeerde) doodslag. Gekwalificeerde doodslag betekent: een ander om het leven brengen om een strafbaar feit te verbergen.

Een oproep omtrent een onbekende fietser, in onze uitzending van 7 maart 2023, leverde meer dan 120 tips op van kijkers. Het onderzoeksteam is u dankbaar voor deze wezenlijke bijdrage. De 23-jarige man die nu vast zit, wordt ervan verdacht de betreffende fietser te zijn. De politie gaat ervan uit dat de fiets waarop de verdachte reed die van Xavier was.

Meer informatie in het nieuwsbericht van de politie.

Drie locaties cruciaal

Vast staat dat Xavier door een misdrijf om het leven is gekomen. Behalve de Kollenberg zijn in het onderzoek nog twee locaties van groot belang: de omgeving van de straat Duustergats – waar bij een bosschage Xavier’s fiets is gevonden – en de Rembrandtstraat, waar op 4 juni de pet en op 13 juni het heuptasje van het slachtoffer zijn aangetroffen.

Mogelijke motieven

De dood van Xavier zou te maken kunnen hebben met de drugshandel waarbij het slachtoffer betrokken was geraakt. De politie houdt echter nog veel andere mogelijkheden open, omdat Xavier heel veel mensen kende. Zijn dood zou het gevolg kunnen zijn van een persoonlijk conflict.
Over ieder denkbaar scenario is uw informatie heel erg welkom.
Het horloge dat Xavier op woensdagavond 11 mei omhad, is nog niet teruggevonden. Dat is vermoedelijk het type WT1310 van het merk Tag Heuer of een daarop lijkend model. Heeft u een idee waar dat horloge zou kunnen zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over de omstandigheden van Xavier’s dood en/of over wie daarbij betrokken kan of kunnen zijn geweest?
  • Wie heeft in de Rembrandtstraat of omgeving in de wijk Stadbroek, waar spullen van Xavier zijn gevonden, iets opvallends gezien tussen 11 mei en 13 juni?
  • Wie weet of vermoedt iets over de auto die in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 mei rond 00.45 uur vanaf Duustergats over de Kapellerweg reed en/of over de inzittende(n)?
  • Waar is het horloge nu dat Xavier op 11 mei droeg?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven