Vermist

Toedracht onderzocht van dood Xavier Durlinger (19)

  • Sittard

Bij de Kollenberg in Sittard, in de buurt van een bosgebied, werd op donderdag 19 mei 2022 het ontzielde lichaam gevonden van Xavier Durlinger. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. De 19-jarige Xavier was een week eerder als vermist opgegeven.

De politie kan bij dit onderzoek uw hulp goed gebruiken. Een belangrijke vraag is met wie het slachtoffer op woensdagavond 11 mei vermoedelijk een afspraak had. Sinds Xavier op de fiets waarschijnlijk naar die afspraak vertrok, is niets meer van hem vernomen.

Update

Op maandagochtend 3 april 2023 is een 23-jarige man uit Sittard aangehouden in het onderzoek naar Xavier’s dood. Deze man wordt verdacht van moord c.q. (gekwalificeerde) doodslag. Gekwalificeerde doodslag betekent: een ander om het leven brengen om een strafbaar feit te verbergen.

Een oproep omtrent een onbekende fietser, in onze uitzending van 7 maart 2023, leverde meer dan 120 tips op van kijkers. Het onderzoeksteam is u dankbaar voor deze wezenlijke bijdrage. De 23-jarige man die nu vast zit, wordt ervan verdacht de betreffende fietser te zijn. De politie gaat ervan uit dat de fiets waarop de verdachte reed die van Xavier was.

Meer informatie in het nieuwsbericht van de politie.

Fietsend rond 22.30 uur

Op de Ligne in het centrum van Sittard is de fietsende Xavier door camera’s vastgelegd om ongeveer 22.30 uur. Het lijkt erop dat hij op dat moment richting de Kollenberg reed. Heeft u Xavier mogelijk nog gezien of denkt u andere belangrijke informatie te hebben, neem alstublieft contact op met de politie.

222254_sittard_regio2.jpg
Nabij vindplek aan de Kollenberg

De fiets van het slachtoffer, een matzwarte Cortina, is niet aan de Kollenberg aangetroffen. De politie vond in Sittard zo’n zelfde fiets en onderzoekt of het om die van Xavier gaat.

Verdwenen spullen

Er is een aantal spullen van het slachtoffer niet teruggevonden. Daarover ontvangt de politie heel graag uw tips. Zo zijn Xavier’s pet en heuptasje nog zoek, net als de telefoons die hij waarschijnlijk bij zich had.
Heeft u een of meer van Xaviers bezittingen ergens gevonden of weet u waar ze zouden kunnen zijn, laat het de politie weten.

Oproep: specifieke tipgever

De politie zou heel graag opnieuw in contact willen komen met een heel specifieke getuige. Die persoon gaf op 20 mei jl. via Meld Misdaad Anoniem concrete, mogelijk cruciale informatie door over wat er met Xavier gebeurd kan zijn.
Deze tipgever wordt met klem verzocht om nogmaals contact op te nemen, maar nu via het Team Nationale Inlichtingen. Wat u met iemand van dat team bespreekt wordt vertrouwelijk behandeld en uw gegevens kunnen nooit bij verdachten of een dader terechtkomen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt met wie Xavier een afspraak had op woensdagavond 11 mei of wie hij mogelijk heeft ontmoet in de omgeving van de Kollenberg?
  • Wie heeft een of meer van Xaviers spullen ergens gezien of weet wie die zou kunnen hebben?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven