Gewapend drietal pleegt woningoverval bij ouderen

  • Brunssum

Op 27 oktober 2021 werd in Brunssum een woning overvallen door drie gewapende mannen. Ze mishandelden de toen 77-jarige vrouw des huizes en dreigden met nóg erger. Haar destijds 89-jarige vriend bleef wonderwel ongedeerd, maar de schrik is er ook bij hem niet minder om.

De politie wil, mede vanwege maatschappelijke onrust, de zaak heel graag alsnog oplossen. Uw hulp kan daarbij van essentieel belang zijn.

Verdachte en auto op beeld

Eén verdachte is inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee, van wie er één vrij duidelijk door camera’s is vastgelegd. Meld het alstublieft als u en idee heeft wie hij kan zijn.
Daarnaast wil de politie heel graag weten wie er die dag, net voor en na de overval, in de buurt reed met een BMW stationwagen met zonnedak. Neem alstublieft contact op als u iets weet dat het onderzoeksteam zou kunnen helpen.

Denk mee en tip

Op beelden uit de omgeving is onder meer te zien dat een verdachte zijn jas dumpte. Dat kledingstuk werd twee dagen na de overval teruggevonden bij het Treebeekplein, met iets erin dat uit de woning van de slachtoffers was meegenomen.
Kijkt u alstublieft naar de camerabeelden hierboven. Herkent u een persoon en/of weet u wie destijds over de BMW stationwagen kon beschikken, dan hoort de politie dat heel graag van u. Uw informatie delen kan anoniem of middels een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De woningoverval vond kort voor middernacht plaats aan de Servatiusstraat in Brunssum, op de late avond dus van woensdag 27 oktober 2021. Wie weet of vermoedt iets over de daders?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Servatiusstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.