Gewapende overvallen Albert Heijn en Supercoop

  • Assen
  • Update 

Twee overvallen door dezelfde dader met het opvallende wapen.

Update

8 tips, toch staat nog niet vast wie de man is of welk merk jas hij droeg. Blijf dus meedenken.

Op woensdagavond 5 november 2014 rond 21.30 uur wordt de Supercoop in het winkelcentrum Kloosterveste aan de Rondgang in Assen overvallen. Een man met een behoorlijk groot wapen bedreigt de caissière. De kassa moet open, maar ze is zo zenuwachtig dat het niet meteen lukt. Uiteindelijk lukt het en zodra er wat briefgeld in zijn tas zit, sprint de man het winkelcentrum Kloosterveste in.

  • Wie is er op woensdagavond 5 november 2014 rond 21.30 uur getuige geweest van de overval op de Supercoop in het winkelcentrum Kloosterveste aan de Rondgang in Assen?
tcm17333684_large.jpg
Overval Albert Heijn

Op dinsdagavond 18 november 2014 om 20.00 uur, amper twee weken later, pleegt dezelfde dader een overval bij de Albert Heijn aan de Bremstraat in winkelcentrum Vredeveld in Assen. Bij de infobalie bedreigt hij zowel klanten als medewerkers en iedereen achter de balie probeert zo snel mogelijk wat in zijn tasje te stoppen. Binnen een minuut loopt hij opvallend rustig het winkelcentrum weer in.

  • Wie is er op dinsdagavond 18 november 2014 om 20.00 uur getuige geweest van de overval op de Albert Heijn aan de Bremstraat in winkelcentrum Vredeveld in Assen?
tcm17333685_large.jpg
Wachten

Voordat de man toeslaat blijkt dat hij al een half uur de Albert Heijn in de gaten heeft gehouden.

  • Wie heeft de dader voor de overval de Albert Heijn in de gaten zien houden?
tcm17333679_large.jpg
Dader

Hij leek slank, door zijn stem dachten zijn slachtoffers dat de man ergens tussen de 20 en 30 is. Hij had een bivakmuts op, maar hij leek heel lichtgetint. Hij had bruine ogen.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met het opvallende wapen de dader?

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?
tcm17333683_large.jpg
Jas

Zijn kleding was niet heel opvallend, maar op zijn donkere jas lijken lichte opstiksels of knopen te zitten. De politie is benieuwd of iemand meer over die jas kan vertellen.

  • Wie kan er meer over zijn jas vertellen?
tcm17333686_large.jpg
Wapen

Hij had een opvallend groot wapen met een soort schouderband bij zich.