Cold Case

Lichaam onbekende man in 1997 in sloot gevonden

  • Diemen

Ruim 23 jaar geleden werd het lichaam van een onbekende man ontdekt in het water langs de Muiderstraatweg in Diemen. De identiteit van de man en waarom hij om het leven is gekomen, zijn nog altijd een raadsel.

Update

Sinds de uitzending zijn er 14 tips binnengekomen, daarbij werd zelfs een naam genoemd. De politie is ermee aan de slag, bedankt!

Het lichaam werd op 7 maart 1997 gevonden, vlak onder het wateroppervlak, tegen de slootkant. Waarschijnlijk lag de man toen al drie weken in het water. Inmiddels is de sloot er niet meer; er is op de locatie sindsdien een woonwijk gebouwd.

202285_coldcase_sig.jpg
Signalement

Signalement slachtoffer

  • Vermoedelijk tussen 30 en 45 jaar oud
  • vermoedelijk geboren tussen 1952 en 1967
  • 1.92 meter lang
  • stevig postuur
  • donker haar en snor
  • zilveren oorringetje in linkeroor
  • tatoeages: doodshoofd, tijgerkop en hart met pijl.
  • aangetaste lever door alcoholgebruik.
202285_coldcase_3luiktattoo.jpg
Tatoeages onbekende man

Drie opvallende tatoeages

De onbekende man had drie opvallende tatoeages op zijn lichaam: een ingekleurde tijgerkop, een hartje en een doodshoofd. 
Ook droeg de man verschillende kledingstukken, waaronder een mutsje. De politie hoopt dat iemand de onbekende man op basis van zijn signalement en kledingstukken herinnert of herkent.

DNA van vermiste personen

Een opvallende tatoeage of kledingstuk leidt lang niet altijd naar de identiteit van een persoon. Dat maakt DNA van een vermist persoon een belangrijke sleutel tot een mogelijke doorbraak.

Nabestaanden kunnen DNA van een vermiste afstaan aan de politie, bijvoorbeeld een oude tandenborstel, kleding of melktandjes.
Heeft u zelf iemand in uw omgeving die vermist is – en heeft u daarover nog geen contact gehad met de politie – stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar [email protected]. Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie weet meer over de onbekende man?

Beschikt u over informatie die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Muiderstraatweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.