Man en vrouw van 86 slachtoffer van babbeltruc en pinfraude

  • Wassenaar
  • Update 

Een man en vrouw maakten twee slachtoffers van 86 jaar bij twee supermarkten in Wassenaar. Van het duo zijn bewakingsbeelden.

Update

Over dit stel 5 tips, ze zouden ook op andere plekken gezien zijn.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

wasschenaar22361_dad2c.jpg
17 juni: Jumbo

De eerste keer slaan ze toe op zaterdag 17 juni, bij de Jumbo aan de Luifelbaan. Daar staat een dame van 86 net klaar om af te rekenen. Op dat moment komt het oplichtersduo de winkel binnen. En zie hier hun slinkse methode: de vrouw leidt de caissière af en ondertussen onthoudt de man welke vier cijfers de dame intoetst. Even later leiden ze de dame af met een sluw trucje, stelen haar bankpas en pinnen er 1200 euro mee. 

wasschenaar22361_dad1c.jpg
24 juni: Albert Heijn

Een week later duikt het duo opnieuw op, nu bij de Albert Heijn aan het Stadhoudersplein in Wassenaar. Dit keer is deze 86-jarige man hun slachtoffer. Als hij zijn pincode intoetst wordt hij op z’n schouder getikt door een man met lila overhemd en witte pet: er ligt een tientje op de grond, of dat van hem is. Waarschijnlijk hebben de twee zijn pincode dan al afgekeken. En eenmaal buiten is de man aangesproken door die oplichtster. Ze vraagt hem met een buitenlands accent of hij toevallig een tientje heeft gevonden. De man van 86 beaamt dat en is alleen maar blij dat hij het geld kan teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Maar terwijl hij dat doet, berooft de vrouw hem vliegensvlug van zijn bankpas en neemt er meer dan 1200 euro mee op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wassenaar

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.