Man steekt brandbom aan bij voordeur woning

  • Heesch

In de nacht van 29 op 30 mei 2024 veroorzaakte een nog onbekende man twee ontploffingen bij een huis aan het Wagnerplein in Heesch. Rond 02.20 uur stak hij zwaar, illegaal vuurwerk af dat aan een fles brandbare vloeistof was vastgemaakt.

Een bewoner heeft de ontstane brand snel kunnen blussen. Dat zorgde ervoor dat er sporen bewaard bleven voor onderzoek. Zo weet de politie onder meer dat het vuurwerk dat de dader gebruikte een Cobra was.

242354 Heesch Pd
Wagnerplein in Heesch

Beelden verdachte

Een ander belangrijk aanknopingspunt zijn de camerabeelden van de verdachte. De kleuren daarvan zijn wat vertekend, maar duidelijk genoeg om tot herkenning te kunnen leiden.

De gezochte man heeft vermoedelijk een donkere huidskleur, droeg een donkerkleurig vest met capuchon en is hieronder ook kort te hóren. Hij had terwijl hij daar aan het Wagnerplein in de weer was vermoedelijk iemand aan de telefoon.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Weet u meer over de man op de beelden of heeft u over de ontploffingen horen praten? Meld dat dan alstublieft; dat mag anoniem. Ook als u informatie heeft over een motief en/of een mogelijke opdrachtgever, hoort de politie heel graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wagnerplein in Heesch

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.