Moord Frank Maggen (37) aan de Dorpsstraat

  • Sittard
  • Update 
tcm17298287_large.jpg

Drie dagen voor zijn dood kreeg de fanatieke pokeraar het aan de stok met twee schietgrage mannen.

Update

4 tips en twee dagen na de uitzending zijn er al twee verdachten van 24 jaar uit Roermond aangehouden. Goed werk! Het onderzoek naar zijn dood gaat verder.

Op maandagochtend 8 april tussen 07.45 uur en 09.30 uur, wordt Frank Maggen (37) uit Sittard in zijn eigen huis aan de Dorpsstraat vermoord. Zijn twee kinderen zijn op dat moment naar de oppas en school en zijn vriendin is net even naar de garage. Zij vindt Frank, die van dichtbij is neergeschoten.

tcm17298510_large.jpg
Motief

Er zijn op het moment verschillende scenario’s in onderzoek. De politie wil graag met kijkers in contact komen die weten waar Frank zich in de periode voor zijn dood mee bezighield en hoort het graag als mensen meer weten van zijn activiteiten of eventuele conflicten en problemen. Hij leek de laatste tijd voor zijn dood op zijn hoede en sliep veel beneden.

tcm17298514_large.jpg
Verrast

Hij is waarschijnlijk volkomen verrast, want hij lag nog in dezelfde houding als toen zijn vriendin hem achterliet. Ondanks zijn alertheid was de schuifpui van zijn huis niet op slot. Eigenlijk kwam bezoek altijd via die pui aan de achterkant binnen. Dat is ook de manier waarop zijn moordenaar of moordenaars binnen moeten zijn gekomen zonder argwaan in de omgeving te wekken. Mogelijk is dat door iemand gezien.

tcm17298512_large.jpg
Poker

Frank Maggen was een fervent pokerspeler. Hij nam regelmatig deel aan pokertoernooien in zowel binnen- als buitenland. Hij was een bekend figuur in die wereld. Drie dagen voor zijn dood, op vrijdag 5 april, heeft hij deelgenomen aan een pokertoernooi in café ’t Nestje’ aan De Markt in Nieuwstadt, vlakbij Sittard.

tcm17298513_large.jpg
Ruzie

Frank Maggen kwam daar rond 20.00 uur met een vriend aan. Het pokertoernooi werd gehouden in een aparte ruimte achter het café. Tegen 21.30 uur kwamen ook zijn vriendin en wat vrienden en bekenden om de twee aan te moedigen. Rond 00.45 uur is er een opstootje ontstaan tussen één van Franks vrienden en een paar mannen. Frank was er niet bij toen dat begon omdat hij even naar het toilet was, maar toen hij terugkwam heeft hij dat opstootje meteen proberen te sussen. Dat pakte totaal verkeerd uit en de agressie richtte zich toen tegen Frank.

tcm17298515_large.jpg
Vlucht

Hij is daar met een wapen bedreigd en Frank heeft voor zijn leven moeten rennen. Twee mannen met vuurwapens zijn hem achterna gegaan en hebben hem beschoten. Hij is toen geraakt in beide benen.

tcm17298511_large.jpg
Muurtje

Hij heeft zich kunnen redden omdat hij over een muurtje van het kerkhof wist te klimmen en zich daarna verstopte.

tcm17298508_large.jpg
Dader 1

Hij heeft een Oost-Europees uiterlijk, is rond de 20 jaar, tussen de 1.75m en de 1.80m lang en hij had een normaal tot stevig postuur. Verder had de man bruine ogen, een zeer kort geknipt tot kaal kapsel en opvallend was dat hij twee gouden tanden had.

tcm17298509_large.jpg
Dader 2

Hij heeft een getinte huidskleur, volgens mensen in het café had hij een Turks of Marokkaans uiterlijk, was ongeveer 1.70m lang, had een smal/tenger postuur en hij had kort stekeltjeshaar van ongeveer 3 cm. Op de beelden lijkt het of hij sneakers draagt.

tcm17298507_large.jpg
Auto

Niet veel later na de beschieting en achtervolging komt er een personenauto langsrijden. Het gaat mogelijk om een lichtkleurige 5-deurs Ford Focus met trekhaak. De auto parkeert vervolgens naast café ’t Nestje. Aangezien deze auto kort na het schietincident in beeld komt, kunnen de inzittenden belangrijke getuigen zijn en de politie komt dan ook heel graag met hen in contact.

Dorpsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.