Overval op tabakszaak Daily Jasmin aan de Reigerlaan

  • Vlaardingen
  • Update 

Daders hadden opvallende sporttas met camouflagemotief

Update

U gaf 12 tips door, het merendeel ging over de herkomst van de camouflage-sporttas van de mannen. Daar heeft de politie nu genoeg informatie over, dank. Als u iets vermoedt over de 2 overvallers dan is uw tip nog zeer welkom.

Op woensdag 16 december 2015 wordt de eigenaar van tabakszaak Daily Jasmin aan de Reigerlaan in Vlaardingen overvallen. Omdat de zaak na regionale aandacht helaas nog niet is opgelost, nu landelijke aandacht voor deze overval.

vlaardingen_tabaks_pd2.jpg
Zaak openen

Een van de twee eigenaren (25) staat zelf bijna dagelijks in de tabakszaak. Ook woensdag 16 december 2015 komt hij zelf openen, dat gebeurt aan de achterkant. Hij en de stagiaire starten die ochtend om 08.00 uur. De eigenaar loopt even naar buiten met de sleutel van de brievenbus om de kranten van die dag te halen.

Overval

Op dat moment weten twee overvallers naar binnen te komen en zowel de eigenaar als de stagiaire te overmeesteren. Een van hen gaat snel met een sporttas de winkel in. De eigenaar voelt ondertussen dat er een mes op zijn keel staat. Hij wil de overvallers eigenlijk niks geven maar durft de vrouw niet in gevaar te brengen.

vlaardingen_tabaks_dad2b.jpg
Buit

De overvaller heeft de tas met de hengels opengeritst en gaat meteen aan de slag. Achter de balie, waar de sigaretten liggen. In het kantoor is de eigenaar gedwongen om contant geld te pakken. De man met het mes maakt de bewakingscamera onklaar. Het enige dat daarna nog te zien is, is hoe de andere overvaller met de sporttas vol sloffen rookwaar weer terug het kantoor in gaat.

vlaardingen_tabaks_dad1.jpg
Signalement dader 1

De dader met het mes, die de camera onklaar maakte is ongeveer 1.80 meter lang, lichtgetint en breed gebouwd. Hij sprak goed Nederlands, maar met een accent. 

vlaardingen_tabaks_dad2.jpg
Signalement dader 2

De ander is langer en dunner, zijn kleding was niet heel opvallend, maar zijn tas wel. 

  • Wie weet wie de overvallers zijn? Mogelijk komen ze uit de omgeving. 
vlaardingen_tabaks_tas.jpg
Opvallende sporttas

Die sporttas heeft een soort camouflagemotief en rode en oranje accenten.

  • Wie herkent de tas in combinatie met het signalement van de overvallers? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Reigerlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.