Overvallen op cafetaria's

  • Nieuwegein
  • Update 
118149_ngeinlopik_nw_reco3.jpg

Op vrijdagavond 15 september 2017 worden in Nieuwegein en Lopik vlak na elkaar twee cafetaria’s overvallen. De politie vermoedt dat het om dezelfde daders gaat.

Update

Op 26 maart is een 17-jarige jongen uit de omgeving van Nieuwegein gearresteerd. Op 9 april hield de politie een tweede verdachte aan, een jongen uit Nieuwegein van eveneens 17 jaar oud. Naar tenminste één betrokkene wordt nog gezocht.

118149_ngeinlpk_pdanker4.jpg
Cafetaria Het Anker in Nieuwegein

Om 21.40 uur wordt cafetaria Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein overvallen. Er zitten rond dat tijdstip twee gasten te eten als er twee gewapende mannen binnenkomen. De overvallers hebben een revolver en een stroomstootwapen en bedreigen daarmee de gasten en de medewerker achter de balie. Ze gooien hem een plastic zak toe en zeggen dat hij er geld in moet doen. Daarna rennen ze weg. De gasten rennen achter de overvallers aan en het lukt hen een van de daders nog te tackelen, maar de overvallers weten toch te ontkomen. Zij steken de Henri Dunantlaan over en gaan richting de Cornewalstraat.

118016_ngeinlopik-2luikvw.jpg
Vluchtauto in de Oosterstraat

Waar de Cornewalstraat overgaat in de Oosterstraat staat een donkere Volkswagen Polo of Golf GTI te wachten, waarschijnlijk met een handlanger achter het stuur. De overvallers springen in de auto - met opvallende, spaakvormige velgen - en vertrekken meteen op hoge snelheid in de richting van de Acaciastraat. Waarschijnlijk zijn de overvallers vanuit Nieuwegein doorgereden naar het verderop gelegen dorp Lopik. Dat duurt zo’n 25 minuten.

  • Wie heeft vrijdagavond 15 september tussen 21.30 en 22.30 uur mogelijk die donkere Volkswagen Polo of Golf GTI met spaakvormige velgen zien rijden, in de omgeving van Nieuwegein en Lopik?
118016_ngeinlopik-pdstar3.jpg
Cafetaria Star Snacks in Lopik

In Lopik wordt, een half uur na de overval in Nieuwegein, cafetaria Star Snacks overvallen. Het cafetaria is gevestigd op de Anna van Burenstraat. Bij dit cafetaria gaat een man naar binnen, met een pistool. De tweede man blijft buiten op wacht staan. De overvaller bedreigt de medewerker en gooit hem net als in Nieuwegein een plastic zak toe waar het geld in moet.

118149_ngeinlopik_nw_reco2.jpg
Derde verdachte

Er zijn twee verdachten aangehouden, maar naar tenminste één andere is de politie nog op zoek. Het gaat om een licht getinte jongeman van 18 à 20 jaar oud. Hij is degene die in elk geval bij de overval op Het Anker het vuurwapen hanteerde. Hij droeg een donkerblauwe hoodie en had een zonnebril op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Handelskade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.