Poging liquidatie man (44) in auto aan het Fregat

  • Diemen
  • Update 

Wonderbaarlijk genoeg bracht hij het er levend vanaf.

Update

4 algemene tips, beide getuigen hebben zich helaas nog niet gemeld.

Op donderdagmiddag 5 november 2015 iets na 12.30 uur werd een man (44) beschoten met een automatisch wapen in zijn auto aan het Fregat in Diemen. Hij reed snel weg en belandde gewond met zijn auto in de sloot.

  • Wie is er op donderdagmiddag 5 november 2015 iets na 12.30 uur getuige geweest van de poging liquidatie van een man (44) in zijn auto aan het Fregat in Diemen?
tcm17344196_large.jpg
Aanhoudingen

Nog diezelfde avond werden al vier verdachten aangehouden. Drie van die vier verdachten uit Amsterdam zitten nog vast.

tcm17344197_large.jpg
Beelden

Er liggen allemaal flats rond het Fregat. De politie hoopt dat er getuigen opnamen hebben gemaakt van wat er donderdag is gebeurd, omdat ze schoten hoorden bijvoorbeeld.

  • Wie heeft er beelden gemaakt?
tcm17344199_large.jpg
Getuige oproep 1

Rond het schieten heeft er een man met een scooter gereden. Dat is een belangrijke getuige met wie de politie nog graag in contact komt.

tcm17344203_large.jpg
Vlucht

Ze zijn in Diemen weggereden in een gestolen grijze Volkswagen. Die is amper tien minuten later achtergelaten in de algemene parkeergarage aan de Leusdenhof in Amsterdam.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17344201_large.jpg
Overstappen

De daders zijn daar heel snel, misschien ook wel in paniek, overgestapt in een andere auto, of ze zijn te voet gevlucht. De politie wil heel graag weten wie daar rond 12.40 uur op donderdag 5 november in de buurt was en daar misschien iets van heeft gezien.

  • Wie heeft de daders op donderdag 5 november rond 12.40 uur de grijze Volkswagen zien achterlaten bij de parkeergarage aan de Leusdenhof?
tcm17344200_large.jpg
Getuige oproep 2

Op dat moment is er in ieder geval iemand die garage aan de Leusdenhof via de centrale ingang uitgelopen. Dat was waarschijnlijk een vrouw. Die wil de politie ook nog graag spreken.

  • Wie heeft er gezien hoe en waar ze daarna naartoe zijn gevlucht?

  • Wie herkent zichzelf in één van de getuigenoproepen?

Fregat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.