Poging liquidatie vrouw (34) aan de Groote Wielenlaan

  • Rosmalen
  • Update 

Bijna een jaar geleden, op donderdag 15 september 2016, werd aan de Groote Wielenlaan in Rosmalen geprobeerd een jonge vrouw neer te schieten in haar woning. Er zijn nu nieuwe, concrete sporen naar de dader.

ghfj117390_pd2.jpg
Schietincident

De vrouw was die donderdagavond rond 23.30 uur alleen thuis en zat nog even op de bank tv te kijken. Rond datzelfde tijdstip reed een scooter door de Ariastraat, een straat die parallel loopt aan de Groote Wielenlaan. De scooter stopt bij de achterkant van haar huis, een man klimt over hek, en schiet vanuit de achtertuin op de vrouw die in de huiskamer zit. De vrouw weet te ontkomen en de dader rent weg, waarbij hij weer over de poort klimt. Hoewel de man van vlakbij dwars door de ruit heeft geschoten, heeft hij haar gelukkig niet geraakt.

  • Wie heeft een vermoeden wie de schutter is?
ghfj117390_kogelgat1.jpg
Poging tot moord

De politie beschouwt dit schietincident als een poging tot moord. De kogels waren echt bedoeld voor deze vrouw, omdat de dader haar duidelijk achter het raam kon zien zitten. De vrouw is vrij snel na die nacht vorig jaar ook vertrokken uit dat huis omdat ze zich daar niet veilig voelde. 

  • Wie weet het motief voor deze poging tot moord? 
ghfj117390_compo_s.jpg
Compositietekening

Er is onlangs besloten om een compositiefoto van de schutter te laten maken. De man die vanuit de achtertuin door de ruit schoot is een blanke man van zo’n 20 tot 30 jaar. Hij is tussen de 1.70m en 1.80 meter lang, heeft een smal gezicht en lichte ogen. Verder droeg hij zwarte kleding en een zwart petje of mutsje. 

  • Wie (her)kent de man op de compositietekening? 
ghfj117390_empelseweg.jpg
Scooter

Een dag na de aanslag werd op een parkeerplaats aan de Empelseweg, een paar honderd meter van de plek van de aanslag, een scooter gevonden, waarschijnlijk van de schutter. Van die witte Piaggio Vespa was de tankdop weg, hierdoor was alle brandstof weggelekt. Mogelijk legt iemand door Vespa de link naar de schutter, die had dus na 15 september vorig jaar die Vespa opeens niet meer.

  • Wie heeft gezien dat de witte scooter neer werd gezet? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Groote Wielenlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER