Politie zoekt negen betrokkenen schietincident

  • Vlissingen

Naar aanleiding van een schietincident in Vlissingen is de politie op zoek naar in totaal negen (jonge) mannen. Allen zijn als betrokkenen gefilmd in de omgeving van de plaats delict en bij één van hen is op de beelden duidelijk een vuurwapen te zien.

Het was maandag 13 mei 2024 toen er rond 19.15 uur een aantal maal werd geschoten in de Minister Lelystraat. Een levensgevaarlijke situatie voor omwonenden en voorbijgangers, maar er raakte gelukkig niemand gewond.

242389 Vlissngn 2luikfietsers
Twee fietsers gefilmd in brandgang. Wie zijn dit?

Mogelijke confrontatie

Behalve een groep van zeven mannen die door de wijk liep, verschenen twee mannen op beeld in een brandgang achter de Minister Lelystraat. Zij hadden beiden een fiets bij zich. Een scenario dat de politie onderzoekt is dat het tweetal en de grotere groep er rekening mee hielden dat ze elkaar zouden treffen. Bij de confrontatie zou over en weer geschoten kunnen zijn.

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en meld het als u iets weet over een of meer van de betrokkenen. Zegt juist de combinatie van jonge mannen u iets of heeft u mogelijk informatie over de aanleiding voor het schieten? Laat alstublieft van u horen; desnoods anoniem.

’s Nachts twee beschietingen

In de nacht die volgde, werd in Vlissingen een pand beschoten aan de Scheldestraat. Dat was vermoedelijk rond 04.00 uur. Om circa 04.20 uur is er geschoten op het raam van een huis aan de Hercules Segherslaan.

Ook als u over (een van) deze incidenten iets weet of vermoedt, komt de politie graag met u in contact. Beschikt u over relevante beelden uit de omgeving, van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam? Die kunt u direct naar de recherche uploaden via het tipfomulier.

Gebruikte auto’s

De politie vermoedt dat de groep van zeven mannen naar Vlissingen is gekomen met twee auto’s: een zwarte Opel Corsa en een witte Seat Cupra Formentor. Die laatste had een Duits kenteken, maar onderzoek daarnaar heeft niet naar de identiteit van de gezochte verdachten geleid.

Wie konden op maandag 13 mei over deze auto’s beschikken? Waar zijn de Seat Cupra en de Opel rond die datum nog meer gezien? Waar kwamen de inzittenden vandaan en waar gingen ze, na het incident aan de Minister Lelystraat, naartoe? Geef ieder beetje informatie dat u heeft alstublieft door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Minister Lelystraat in Vlissingen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.