Voetganger schiet om zich heen in woonwijk

  • Vlissingen

De politie in Zeeland is dringend op zoek naar een man die op donderdag 1 februari 2024 meerdere levens in gevaar bracht. Dat deed hij door midden op de dag, op straat in een Vlissingse woonwijk, een aantal keer met een vuurwapen te schieten. Behalve degene op wie hij het had gemunt, had hij buurtbewoners of voorbijgangers kunnen raken.

Het schieten volgde op een korte woordenwisseling in het verkeer aan de President Rooseveltlaan. De schutter was te voet en zocht de confrontatie met het fietsende slachtoffer. Toen die laatste afstapte, trok de dader een vuurwapen en begon hij te schieten. Dat gebeurde ter hoogte van de Bloemenlaan.

Verdachte op beeld

Als door een wonder is niemand geraakt. Op camerabeelden is te zien dat een fietser, een passerende automobilist en verschillende omstanders serieus in gevaar zijn geweest.
Oók gefilmd is gelukkig de schutter. Hij heeft een licht getinte huidskleur en had op die 1e februari een snorretje. De man rende weg in de richting van de Jacob Marislaan en is daarna ook nog gezien op de Mesdaglaan. Weet of vermoedt u wie hij kan zijn, meld dat dan alstublieft; desnoods anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact

Informatie doorgeven aan de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

President Rooseveltlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.