Slachtoffer krijgt stokslagen bij woningoverval

  • Terneuzen

Een 59-jarige man in Terneuzen werd op 26 juli 2024 in zijn huis overvallen door een man en een vrouw. Die laatste sprak gebrekkig Nederlands en vertelde dat ze uit Polen komt. Van haar kan de politie u camerabeelden laten zien en mogelijk ook van haar handlanger.

De vrouw belde die vrijdagavond aan bij het slachtoffer. Ze gaf aan dorst te hebben en de bewoner liet haar binnen. Samen dronken ze een biertje. Na ongeveer een kwartier werd de vrouw gebeld en niet lang daarna werd een ruit van de voordeur ingeslagen, waarop ineens een man met een knuppel of stok in de woonkamer stond. Hij sloeg het slachtoffer tegen zijn bovenbenen.

Pinnende vrouw

De daders graaiden twee telefoons en een portemonnee van het slachtoffer bij elkaar. Met een bankpas die in de portemonnee zat, is rond 21.30 uur ruim duizend euro opgenomen bij een Geldmaat in Terneuzen. Wie weet meer over de vrouw op de beelden?

Mogelijke handlanger

Het slachtoffer heeft de man die hem sloeg niet goed kunnen zien, maar heeft hem Nederlands horen praten. Mogelijk is het de man die kort voor de overval in de Bellamystraat is gefilmd. Deze mogelijke verdachte heeft een lichte huidskleur en had badslippers aan.

Omdat het niet zeker is of deze man met de overval te maken had, is op de beelden hierboven zijn gezicht geblurd. De politie wil graag weten wie hij is.

Zelzate in Belgiƫ

Na de overval is met de bankpas van het slachtoffer ook nog betaald in Zelzate, vlak over de grens in Belgiƫ. Opmerkelijk genoeg werd de bankpas later teruggevonden in Terneuzen. Mogelijk verbleven de vrouw en/of haar handlanger eind juli in die omgeving.

242397 Ternzn 2luik
Wie kan meer vertellen over de man en/of vrouw?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Bellamystraat in Terneuzen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.