Student beroofd terwijl hij ligt te slapen

  • Diemen
  • Update 

Een 21-jarige student is beroofd in zijn studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. Na een avondje stappen neemt hij twee gasten mee naar huis om nog wat te drinken. Als hij wil gaan slapen en de twee mannen uitlaat, blijkt dat die terwijl de student slaapt zijn eigendommen hebben gestolen en er met zijn auto met Ests kenteken vandoor zijn gegaan.

Update

Niet alleen denkt iemand de gestolen auto van de student uit Estland te hebben gezien, er zijn ook mogelijke namen van de daders genoemd!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip  rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Amsterdam centrum

De student uit Estland brengt de weekenden vaak door in het centrum van Amsterdam. Terwijl hij daar in de vroege ochtend van zaterdag 23 september 2017 alleen over straat loopt, spreken twee onbekende mannen hem aan. Na een tijdje stellen ze voor nog iets te gaan drinken bij de student. Hij vindt dat een goed plan, zeker omdat de mannen op een scooter zijn en hij wel een lift naar Diemen kan gebruiken.

  • Wie weet wie deze mannen zijn? 

Appartement geplunderd

Rond 06.30 uur komen ze aan bij de flat. Eerst de student, daarachter zijn gasten. In zijn appartement drinken de drie iets, de sfeer is goed. Maar dan, als de student moe begint te worden, vraagt hij de mannen om te vertrekken. Hij loopt nog met ze mee naar de deur, maar vergeet die vervolgens op slot te draaien. Als hij na een paar uur slapen wakker wordt, ziet hij dat zijn appartement is geplunderd. De politie houdt er rekening mee dat ze de student hebben gedrogeerd om zo ongestoord hun slag te kunnen slaan.

Bewakingsbeelden: rijden weg met auto student

Op bewakingsbeelden van ongeveer 08.30 uur die ochtend is te zien hoe de twee mannen met een rugtas van hun slachtoffer met daarin waarschijnlijk de laptop, het horloge en de telefoon van de student de flat uitlopen. Ze hebben ook de autosleutels van zijn witte Volkswagen Golf. Een van de mannen rijdt daarin weg, de ander op de scooter. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Rode Kruislaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.