Tragische dood van vrouw en baby

  • Diemen

De politie is dringend op zoek naar getuigen die de hoogzwangere Patricia Oliveira dos Santos (32) in de laatste uren voor haar dood hebben gezien of gesproken. De Braziliaanse en haar pasgeboren baby werden op vrijdag 18 oktober 2019 overleden aangetroffen in de flat van haar vriend aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen.

Update

Er zijn twee tips binnengekomen. Inmiddels is duidelijk geworden dat in het uur dat het slachtoffer buiten is geweest, ook drie andere mensen uit de flat zijn gekomen. Daarvan heeft één persoon zich bij de politie gemeld. Het team komt graag in contact met de andere twee mensen. 

119730_diemen_pd2n.jpg
Martin Luther Kinglaan

Patricia was pas recent in Nederland, sinds 29 september 2019. Op 17 of 18 oktober is zij in het appartement aan de Martin Luther Kinglaan bevallen na een zwangerschap van ongeveer 7,5 maand.
Mogelijk is de bevalling opgewekt door abortuspillen. Of dit tegen Patricia’s wil is gebeurd, wordt onderzocht.

Waarschijnlijk is de Braziliaanse na de bevalling overleden door bloedverlies. Bij de bevalling waren geen verloskundige of andere medische hulpverleners aanwezig.

Laatste beelden Patricia

Op woensdagavond 16 oktober bezochten Patricia en haar vriend de café’s Cheers en ’t Pandje in Diemen. Rond 01.50 uur kwamen ze thuis.

Op camerabeelden is te zien dat Patricia rond 04.00 uur weer in de hal van de flat verschijnt. Ze lijkt dan onvast ter been en heeft bagage bij zich. Iets voor 05.00 uur verlaat ook haar vriend de flat, waarna het stel rond 05.30 uur samen terugkomt.

Vriend aangehouden

Op vrijdagochtend 18 oktober maakte Patricia’s vriend bij de politie melding van het overlijden van Patricia en de baby. Hij is aangehouden en zit sindsdien vast.
Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond; de politie heeft nog belangrijke vragen.

119730_diemen_sig0.jpg
Signalement

Wie zag Patricia?

De politie wil graag spreken met mensen die Patricia in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober tussen 04.00 en 05.30 uur hebben gezien of gesproken.

  • 32 jaar oud, hoogzwanger
  • droeg die nacht een rode jas 
  • had een koffer en tassen bij zich
  • miste meerdere tanden
  • sprak alleen Portugees, geen Nederlands of Engels.

Ook willen de rechercheurs graag weten wie in de weken voor Patricia’s dood contact met haar heeft gehad. 

119730_diemen_diemerplein.jpg
Diemerplein

Albert Heijn XL

In de periode tussen 8 en 15 oktober dronk Patricia bijna dagelijks een kop koffie bij de Albert Heijn XL aan het Diemerplein in Diemen. Heeft u daar met haar gesproken? Neem alstublieft contact op met de politie.

Fortaleza

Patricia en haar vriend leerden elkaar zo’n drie jaar geleden kennen in het Braziliaanse Fortaleza. Daar woonde Patricia samen met haar zoons uit een eerdere relatie. Sindsdien onderhielden Patricia en haar vriend een latrelatie. Tijdens een bezoek van haar vriend aan Fortaleza eerder dit jaar, raakte Patricia in verwachting.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie heeft Patricia gezien en/of gesproken in de periode tot vrijdag 18 oktober 2019?
  • Wie weet waar Patricia is geweest, en mogelijk met wie ze contact had, tussen circa 04.00 en 05.30 uur die vroege ochtend van donderdag 17 oktober?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Martin Luther Kinglaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.