Twee overvallen op fietsenwinkel Händelstraat

  • Almere
  • Update 

Nog amper bekomen van een overval op 9 maart, werd de eigenaar van Bike Corner op 15 april opnieuw overvallen. Van beide voorvallen zijn verdachten gefilmd in de omgeving van de winkel.

Update

Er is goed meegedacht: zo’n 15 tips waarbij ook namen zijn genoemd. Bedankt!

Bij beide overvallen ging het om twee overvallers; in totaal vier verschillende daders dus die de fietsenwinkel overvallen.

interieur2119271_almere_.jpg
Bedreiging

Op zaterdag 9 maart staan de eigenaar en zijn vrouw samen in de winkel wanneer rond 15.00 uur twee mannen binnenkomen. Ze hebben allebei een bivakmuts op en een mes in de hand.

Onder bedreiging van de messen, geven de slachtoffers de inhoud van de kassa af en een mobiele telefoon. Ook bedreigen de daders twee geschrokken klanten die in de winkel zijn.

Steekwonden

Dan escaleert het. De 54-jarige eigenaar grijpt een brommerstuur van een werkbank en slaat daarmee één van de overvallers. De andere overvaller begint daarop direct op het slachtoffer in te steken.Terwijl het tot de eigenaar doordringt dat hij geraakt is, rennen de daders naar buiten. Het slachtoffer blijkt steekwonden te hebben opgelopen van zo'n 10 centimeter diep. Hij heeft veel geluk gehad dat hij het heeft kunnen overleven.

119271_almere_dad9mrt3.jpg
Camerabeelden

Zowel voor als na de overval zijn in de omgeving van de Händelstraat twee mannen gefilmd die de politie als de verdachten ziet. Zij ogen vrij jong en hadden een witte damesfiets bij zich.

119271_almere_dadtshirt.jpg

Kijkt u naar de bewakingsbeelden en laat het weten als u weet wie deze verdachten zijn. Dat kan online via het tipformulier of anoniem op het gratis nummer 0800-7000.

  • Wie heeft iets gezien van de overval op 9 maart en/of weet wie daar achter zitten?

Tweede poging

Ruim een maand later, op maandag 15 april, hebben opnieuw twee overvallers het op Bike Corner voorzien. Ze komen binnen met bivakmutsen op en één van hen heeft een mes paraat, maar de eigenaar is alert en komt direct in actie. Hij springt op en begint schreeuwt dat ze moeten wegwezen. Dat maakt gelukkig voor hem genoeg indruk: het duo maakt rechtsomkeert en gaat ervandoor.

dad1b119271_almere_.jpg
Herkenning verdachte

Ook van deze overvalpoging zijn de vermoedelijke daders vastgelegd door een bewakingscamera, deze keer iets verderop in de Händelstraat.

dad1a2119271_almere_.jpg

Van één van hen weet de politie de identiteit al en men hoopt deze man snel te kunnen aanhouden. Meld het s.v.p. als u weet wie de andere is.

  • Wie heeft iets gezien van de overvalpoging op 15 april en/of weet wie de nog onbekende verdachte is?

Tippen kan op 0800-6070, anoniem op 0800-7000 of door het tipformulier in te vullen.

  • Wie herkent één of meer van de mannen op de bewakingsbeelden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven