Vandalen mishandelen getuige die hen aanspreekt

  • Zevenaar

Een inwoner van Zevenaar werd ernstig mishandeld nadat hij drie mannen aansprak op hun gedrag. Een van hen trapte op woensdagavond 25 januari 2023 tegen verschillende auto’s en hij vernielde buitenspiegels.

Het 29-jarige slachtoffer fietste rond 22.00 uur over de Arnhemseweg achter het drietal. Toen hij iets zei van hun vernielzucht werd hij eerst uitgescholden en vervolgens achtervolgd via de Didamsestraat en de Vondellaan. Toen de man in de Julie Postelstraat afstapte om het gesprek aan te gaan – en omdat hij niet wilde dat de jongens zouden weten waar hij woont – vielen de daders hem aan.

Geschopt en geslagen

Ze duwden hem naar de grond en toen hij lag werd hij door alle drie de daders geschopt en geslagen. Het slachtoffer brak daarbij zijn neus en raakte gewond aan zijn rug.
Gelukkig bemoeiden twee passerende hardlopers zich ermee, net als een aantal buurtbewoners. Daarop sloeg het drietal op de vlucht, terug in de richting van de Vondellaan en vervolgens de Didamseweg op.

Kenmerken drietal

Alle drie de daders hebben een lichte huidskleur. De vermoedelijk oudste van de drie wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat en is met zijn circa 1.90 meter ook de langste. Hij heeft zwart haar, met destijds een lok aan de voorkant. Opvallend was zeker ook de gouden of zilveren tand in zijn bovengebit; mogelijk zijn rechter hoektand.
De andere twee zijn een stuk kleiner en ook jonger: vermoedelijk rond 1.75 meter lang en zo ’n 18 à 20 jaar oud. Eén van hen had lichtblond haar. Hij liet een muts van het merk Puma achter, waarop DNA-materiaal is aangetroffen.

232143_zevenaar_2luikmutsen.jpg
Achtergebleven Puma-muts

Getuigen

Toen het slachtoffer en de drie verdachten die woensdagavond 25 januari rond 22.00 uur over de Didamsestraat fietsten, kwamen twee fietsers hen tegemoet. De politie komt graag met hen in contact, omdat zij misschien meer over de verdachten kunnen vertellen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Het slachtoffer heeft zich zo goed als hij kon verweerd. Mogelijk heeft hij daarbij een of meer van zijn belagers verwond. Dat het drietal op de fiets was, zou kunnen betekenen dat ze zelf uit de omgeving komen.
Heeft u een idee wie de daders kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie. Ook als u beschikt over camerabeelden van die avond waarop de verdachten te zien kunnen zijn, hoort de politie graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Julie Postelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER