Vrouw (68) overvallen en bestolen in haar woning

  • Wassenaar

Op zondagavond 8 mei 2022 werd een 68-jarige vrouw in de gemeente Wassenaar slachtoffer van een woningoverval. De dader kwam en vertrok op een fiets. Hij is vermoedelijk op verschillende plekken door camera’s vastgelegd.

Het was nota bene Moederdag. Mevrouw had bezoek van haar zoon en zijn gezin gehad en verwachtte haar dochter nog, toen ze rond 18.45 uur een man bij de voordeur zag. Ze opende de deur om te vragen wat hij wilde, waarna het helemaal mis ging.

Bankpas gebruikt in Leiden

De man rende om het huis heen naar de achterdeur en drong daar de woning binnen. Hij duwde de bewoonster omver, wist haar handtas te pakken te krijgen en rende daarmee naar buiten. Uit onderzoek blijkt dat hij vervolgens naar Leiden fietste om daar een bankpas van het slachtoffer te gebruiken.

Op de camerabeelden hierboven ziet u de man fietsen in de buurt van de woning die hij binnendrong. Ook is te zien hoe hij met de pas van het slachtoffer contactloos betaalde bij een tankstation, een slijterij en een supermarkt.

Kenmerken verdachte

Getuigen schatten de verdachte tussen 20 en 30 jaar oud. Hij droeg die zondagavond 8 mei een hoody van het merk Black Bananas en een rode pet. Volgens het Wassenaarse slachtoffer heeft haar belager een grote neus, zag hij er onverzorgd uit en was hij ongeschoren.
De verdachte heeft een licht getinte huidskleur, een mager postuur en een ingevallen gezicht. Weet of vermoedt u wie hij kan zijn, neem alstublieft contact op met de politie.

222310_wassenaar_dadjumboa.jpg
Meld het als u weet of vermoedt wie deze man is
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie heeft informatie over de man op de beelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Maaldrift

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER