Woningoverval ouder echtpaar aan de Oranjelaan

  • Amersfoort
  • Update¬†
tcm17309614_large.jpg

Een oud-burgemeester (93) en zijn partner (89) worden bijna twee uur lang opgesloten in de badkamer.

Update

De meeste van de 5 tips gingen over de ring, men verwees daarbij naar een opkoper. Dat wordt nu onderzocht.

Op donderdagavond 19 september 2013 breken vier mannen in bij een huis aan de Oranjelaan in Amersfoort. De vrouw (89) gaat de slaapkamer binnen en treft daar de daders. Ze zijn uit op de kluis. Uiteindelijk worden de man (93) en vrouw bijna twee uur lang opgesloten in de badkamer.

tcm17309679_large.jpg
Kluis

De daders hebben met man en macht geprobeerd om de kluis open te maken. Toen dat eenmaal was gelukt, bleek dat daar eigenlijk niets van waarde in zat. Ze hebben dus niet gevonden waar ze misschien op hoopten.

tcm17309677_large.jpg
Escalatie

Waarschijnlijk was het een groep inbrekers die het alleen om de kluis te doen was. Toen de bewoonster de slaapkamer binnenging is de situatie geëscaleerd.

tcm17309676_large.jpg
Daders

Ze droegen donkere kleding en capuchons over hun hoofden. Eén man viel wel op: hij had een lelijk verwrongen gezicht en droeg waarschijnlijk een snor. Welke taal er gesproken werd, is niet bekend. Soms werd er ook wel af en toe kort met de slachtoffers in het Nederlands gesproken.

tcm17309681_large.jpg
Voorkennis

De politie vermoedt dat de daders weleens op de hoogte kunnen zijn geweest van de kluis. In februari 2012 is er een insluiping geweest in hetzelfde huis. De dader van toen kan de kluis hebben gezien en misschien is hij onlangs dus teruggekomen of heeft de informatie doorgespeeld aan andere criminelen.

tcm17309678_large.jpg
Familiewapen

De daders hebben van de man een zegelring met zijn familiewapen erin meegenomen. Deze ring heeft grote emotionele waarde voor de man.

tcm17309680_large.jpg
Verdachte auto

Er is die avond een grijze stationwagen gezien in de wijk de Amersfoortse Berg waar ook de slachtoffers wonen. Dat was vermoedelijk een grijze Mercedes. De politie wil weten wie er in die auto rondreed en of mensen nog andere voertuigen hebben gezien die ze misschien niet direct in de wijk kunnen plaatsen.

  • Wie is er op donderdagavond 19 september 2013 getuige geweest van de inbraak en overval bij een ouder echtpaar in hun huis aan de Oranjelaan in Amersfoort?

  • Wie weet of heeft een vermoeden wie de daders zijn?

  • Wie heeft de daders die donderdagavond 19 september in de omgeving van de Oranjelaan in Amersfoort gezien?

  • Wie heeft er informatie over de mogelijke voorkennis die de daders hadden over de kluis van de slachtoffers?

  • Wie weet wie de zegelring met het familiewapen heeft, waar deze is of heeft hem te koop aangeboden gekregen?

  • Wie reed er die avond in de grijze, vermoedelijke Mercedes stationwagen in de wijk de Amersfoortse Berg?

  • Wie heeft er andere voertuigen in de buurt gezien die opvielen en vermoedelijk van de daders waren?

Oranjelaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.