Iemand helpen na een heftige gebeurtenis

Opsporing Verzocht Preloader

De impact van een misdrijf kan erg groot zijn voor een slachtoffer. Dan is het fijn als mensen uit de omgeving hun hulp aanbieden, want u kunt veel voor iemand betekenen in zo’n situatie. Maar hoe helpt u iemand die net iets ergs heeft meegemaakt? Slachtofferhulp Nederland geeft advies.

U kunt het verschil maken. Bijvoorbeeld door te laten weten dat u er bent en interesse te tonen, ook in de weken of maanden na het misdrijf. Vraag bijvoorbeeld hoe het met iemand gaat of waar iemand behoefte aan heeft.

Stressvolle situatie

Na een misdrijf spelen er veel dingen tegelijkertijd; een stressvolle situatie. Er is vaak schade die op de een of andere manier moet worden vergoed, en na de aangifte start het strafproces. Maar ook kan een misdrijf leiden tot letsel of stressklachten. Daardoor is het voor het slachtoffer soms niet mogelijk om alles zelf te blijven doen. 

Praktische hulp

U kunt uw dierbare helpen met praktische zaken, zoals boodschappen doen, schoonmaken, of vervoer regelen. Of door bijvoorbeeld te helpen met het invullen van schadeformulieren. Vaak is iedere vorm van hulp welkom.

Ook u bent een helper

Was uw broer het slachtoffer van een geweldsdelict of heeft uw collega een overval meegemaakt? U hoeft geen professionele hulpverlener te zijn om op uw manier toch helpen. Op de website van Slachtofferhulp Nederland vindt u meer tips als u een slachtoffer wilt ondersteunen. Want ook u bent een helper.

Bron: Slachtofferhulp Nederland 

Kijk ook eens naar