Schade vergoed krijgen na een misdrijf

Opsporing Verzocht Preloader

U bent overvallen of er is een inbreker in uw woning geweest. Mogelijk zijn er hierdoor spullen kapotgegaan of kostbare bezittingen meegenomen. Als u schade heeft, wilt u die natuurlijk vergoed krijgen. Slachtofferhulp Nederland kan u helpen met het aanvragen van een schadevergoeding na een misdrijf.

Wie kan mijn schade vergoeden?

Slachtofferhulp Nederland helpt bij het in kaart brengen van uw schade. Ook kunt u advies krijgen van medewerkers over hoe u deze schade vergoed kunt krijgen. Voor advies op maat kunt u gebruikmaken van deze handige tool.

Hulp bij het invullen van schadeformulieren

Ziet u op tegen bijkomend papierwerk? Het kan dan prettig zijn als iemand u ondersteunt bij het invullen van de schadeformulieren. Ook hier kan Slachtofferhulp Nederland u bij helpen.

Dagwaardemeter

Bereken de waarde van uw gestolen spullen met de Dagwaardemeter. U krijgt namelijk niet het aankoopbedrag van uw spullen terug, maar de dagwaarde. Deze tool houdt rekening met het afschrijvingspercentage dat door de meeste verzekeringsmaatschappijen wordt gehanteerd.

Geen dubbele vergoeding

Bij sommige incidenten zijn er één of meer daders bekend. Mogelijk zou u het liefst de schade door hen vergoed laten krijgen. Goed om te weten: als de schade wordt vergoed door uw verzekering, kunt u deze schade niet van de dader eisen. Het is namelijk niet mogelijk een schade dubbel vergoed te krijgen. De schade die uw verzekering niet dekt, kunt u wél van de dader eisen.

Houd inbrekers buiten de deur

Hulp bij het invullen van schadevergoedingsformulieren is fijn. Maar hoe houd je inbrekers buiten de deur? Ongeveer 80 procent van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Daders die toeslaan als ze een kans zien. Maak het ze dus zo lastig mogelijk om uw woning in te komen. Haal bijvoorbeeld die klusladder uit uw achtertuin, draai de deuren goed op slot en gebruik speciale sloten.

Bron: Slachtofferhulp Nederland

Kijk ook eens naar