Slachtoffer van vuurwerkvandalisme?

Opsporing Verzocht Preloader

Oud en nieuw: een jaarlijkse traditie die uitbundig wordt gevierd. Maar helaas zorgt het vuurwerk ook met regelmaat voor vandalisme. Slachtofferhulp Nederland legt in dit artikel uit wat u kan doen als u slachtoffer bent geworden van vuurwerkvandalisme.

Siervuurwerk kan een mooie toevoeging zijn op de festiviteiten rondom de jaarwisseling. Maar helaas gebeuren er ook veel ongelukken en vuurwerk-gerelateerde misdrijven mee. Zo is het opzettelijk afsteken van vuurwerk - met het doel om iemands bezittingen te vernielen - een vorm van vandalisme. En dat is strafbaar. 

Doe aangifte van vandalisme 

Is dit u overkomen? Doe dan altijd aangifte. Want alleen dan kan de politie een onderzoek doen om de daders op te sporen. Lees meer over het doen van aangifte op de website van Slachtofferhulp Nederland

Hulp na vandalisme 

Is er sprake van vandalisme? Dan kan Slachtofferhulp Nederland u ondersteunen om met de emotionele en juridische gevolgen om te gaan. Als er een strafzaak komt, dan kan Slachtofferhulp Nederland helpen met het eisen van een schadevergoeding van de dader. 

Emotionele klachten

Heftige gebeurtenissen kunnen grote impact hebben qua emotionele en lichamelijke klachten. Net als een gevoel van onveiligheid en angst. Zo kan het behoorlijk schrikken zijn als er vuurwerk in uw brievenbus wordt gestopt of als er gericht met vuurwerk op uw huis is geschoten. En als uw bezittingen zijn vernield, kan dit gevoelens geven van boosheid, verdriet of machteloosheid. Dit soort gevoelens zijn heel begrijpelijk, maar schaamte is niet nodig. Het kan immers iedereen overkomen. Slachtofferhulp Nederland helpt u op weg om dit soort klachten te verminderen. 


Bron: Slachtofferhulp Nederland

Kijk ook eens naar