Zon, zomer, zakkenrollers!

Opsporing Verzocht Preloader

De zomer is in volle gang. En dat betekent onder andere drukbezochte festivals, stations, pretparken, steden en stranden. Niet alleen door vakantiegangers, maar ook door zakkenrollers. Blijf alert en pas op voor hun trucs! 

Reizigers opgelet!

Deze zomer met de trein naar een leuke bestemming? Een stationshal is een geliefde plek voor deze dieven. Reizigers zijn vaak gehaast en volop bezig met hun reisschema. En terwijl u probeert de trein of bus te halen, kan de zakkenroller gemakkelijk zijn slag slaan. 

Afleiden en handlangers

“Of u misschien de weg weet of een vuurtje heeft?” Zakkenrollers gebruiken met regelmaat ‘simpele’ afleidingsmanoeuvres. Terwijl de één eerder uw pincode heeft afgekeken, rolt zijn handlanger uw portemonnee. Of het stel probeert zogenaamd ‘een geintje’ uit te halen. Zo bent u zich van geen kwaad bewust, maar hebben zij wel een buit. 

Wisselgeld

Deze truc is helaas even simpel als doeltreffend. De dieven staan even te klungelen bij een parkeerautomaat en maken daarna een voorbijganger wijs dat de automaat hun bankbiljet niet accepteert. Wanneer u hen vervolgens te hulp schiet door voor ze te pinnen, rollen ze daarna slinks uw bankpas. Oppassen dus in steden, maar ook bij ziekenhuizen!

Negen tips

Een gewaarschuwd mens, telt voor twee. Draag uw portemonnee altijd dichtbij uw lichaam, neem niet meer geld mee dan nodig en zorg dat uw tas goed dicht zit. De politie maakte eerder een handig overzicht om zakkenrollers slim af te zijn. 

Zakkenroller gespot?

Betrapt uw zelf en zakkenroller? Bel dan altijd 112. Noteer direct het signalement van de persoon en eventueel het voertuig. Blijf rustig en neem geen risico’s. Heeft u andere informatie over een misdrijf? Tip de politie. 

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070

ONLINE TIP DOORGEVEN

Bron: politie.nl

Kijk ook eens naar