De Week van de Veiligheid in het teken van heling

Opsporing Verzocht Preloader

De ‘donkere dagen’ staan voor de deur. Oftewel het najaar; de tijd waarin het buiten steeds langer donker is. In deze periode neemt de kans op criminaliteit, zoals overvallen, straatroven en inbraken toe. Alert zijn dus, ook op de spullen die u koopt. Daarom staat dit jaar de Week van de Veiligheid in het teken van heling.

Heling; het handelen in, maar ook bezitten en kopen van gestolen goederen. Criminelen proberen vaak gestolen spullen te verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats. Koopt u van hen (onbewust) zo’n gestolen product? Dan bent u eigenlijk een heler...

Stopheling-app Preloader
Controleer en registreer uw producten met de Stopheling-app
Stopheling-app Preloader

Stopheling-app

‘Zonder heler, geen steler’. Zonder heling zijn er dus onder andere minder straatroven en inbraken. Maar wat kunt u zelf tegen deze vorm van criminaliteit doen? Registreer uw waardevolle spullen in de Stopheling-app! Zo kunnen uw spullen sneller worden teruggevonden als ze bijvoorbeeld bij een inbraak zijn gestolen.

Meldknop gestolen product

Maar ook kunt u met behulp van deze app uw mogelijke aankoop controleren op heling. En ontdekt u een gestolen product? Maak er dan direct een melding van bij de politie via de meldknop die op uw scherm verschijnt. Deze informatie helpt de politie met hun onderzoek naar deze vorm van criminaliteit. De Stopheling-app geeft geen garantie dat een product daadwerkelijk niet gestolen is. 

App of site 

Gebruik je liever geen app? Controleer eventuele nieuwe aankopen online. 

Week van de Veiligheid 

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 7 t/m 13 oktober. Op hun website staat een agenda met alle activiteiten gedurende deze week in Nederland.

Bron: Week van de Veiligheid/ Politie

Kijk ook eens naar